Nordre Aker Budstikke

Vil at du skal følge Oslo-reglene - uansett hvor du skal

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier fredag formiddag at de ikke vil nøle med å innføre strengere påbud. Foto: Christian Fredrik Borg

Byrådsleder Raymond Johansen oppfordrer samtidig Osloborgere til å følge de samme strenge smitteverntiltakene som er innført midlertidig i Oslo også utenfor hovedstaden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2020 kl 16:47

OSLO: Den siste tiden har det vært en økende smittetrend i Oslo. Tall fra fredag morgen viste at det hadde blitt påvist 59 nye smittetilfeller i hovedstaden. Det er det nest høyeste på en dag de siste to ukene, melder NTB.

Fredag ettermiddag sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding at de oppfordrer befolkningen til å ta med koronavett inn i høstferien. Samtidig varsler han at nye og strengere tiltak vil vurderes gjennom neste uke.

Oppfordrer til å følge Oslo-reglene

– Når mange nå tar høstferie, er det avgjørende at folk ikke også tar ferie fra smittevernet. Jeg vil sterkt oppfordre Oslofolk til å fortsatt følge de strenge føringene som gjelder her i byen, uavhengig av om de er i byen eller reiser bort til uka: ikke samle seg mer enn ti, bruke munnbind ved trengsel, holde avstand og være nøye med håndhygienen, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Antallet smittede i Oslo har i løpet av de siste tre ukene steget fra 115 i uke 36, til 209 i uke 37 og 310 sist uke.

Byrådslederen understreker at smittesituasjonen i Oslo fremdeles er alvorlig. Byrådet innførte derfor nye tiltak på mandag:

  • Forbud mot at flere enn ti kunne samle seg i private sammenkomster, i første omgang til 6. oktober.
  • Sterk anbefaling om å bruke munnbind i kollektivtransporten.
  • Serveringssteder oppfordres til å registrere alle gjester.
  • Alle arbeidsgivere oppfordres til å praktisere hjemmekontor så langt det lar seg gjøre.

– Vil ikke nøle

Det har vært et snitt på 49 nye smittetilfeller de første fire dagene denne uka. Fortsetter denne trenden, vil uke 39 ende på rundt 340 nysmittede. Det betyr at smitten fremdeles øker, men i mindre grad enn i de foregående ukene, skriver byrådet i pressemeldingen.

Byrådet varsler at de vil vurdere å innføre følgende tiltak:

  • Vurderer å begrense det maksimale antallet på innendørs arrangementer til 50 personer.
  • Vurderer påbud om munnbind i kollektivtransporten.
  • Vurderer pålegg om registrering på serveringssteder.

– Vi vil ikke nøle med å innføre flere forbud og påbud hvis det er nødvendig. Oslo har et ansvar for å ha kontroll over situasjonen, av hensyn til de som er utsatt her i byen, men også av hensyn til resten av landet.


– Det ansvaret vil ikke jeg nøle med å ta hvis det er nødvendig, sier Johansen.

Kampanje med byvettregler

Oslo kommune vil gjennomføre en kampanje gjennom høstferien med klare oppfordringer til hvordan befolkningen kan verne seg selv og andre mot smitte.

Byvettreglene for høsten

1. Hold minst en meters avstand til andre

2. Ha munnbind tilgjengelig og bruk det ved trengsel

3. Vask hendene ofte

4. Unngå private sammenkomster med flere enn ti mennesker

5. Gå eller bruk sykkel, unngå kollektivtransport hvis du kan

6. Ha hjemmekontor om mulig

7. Følg reglene for karantene

8. Bruk hele byen og oppsøk nye steder

Gjør det for din egen og andres helse. Gjør det for Oslo

– Etter sommerferien fikk vi en kraftig økning av smitten i Oslo. Folk tok med seg smitte hjem til Oslo, og vi så starten på den negativ utviklingen vi har hatt siden august. Det må vi unngå nå! Derfor kjører vi en kampanje gjennom høstferien. Folk må ta ansvar for seg selv, for andre og for byen, også i ferien, avslutter Johansen.

Denne informasjonsplakaten er satt opp ved mange av utfartsstedene i påsken. Nå har byrådet på nytt innført koronavettregler for høsten. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...