Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil bevare byens gode nabolag

Protestene var tydelige da byrådet arrangerte medvirkningsmøte for bydelene Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern på Ullevaal stadion i mai. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Beboergrupperinger fra hele Oslo har gått sammen, og arrangerer dialog- og debattmøte om byutvikling og fortetting 30. august.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2017 kl 08:09

MARIENLYST/OSLO: Det er den nyetablerte Beboeraksjon Oslo som inviterer til møtet, som finner sted på Marienlyst skole onsdag 30. august, klokken 19.

Bak beboeraksjonen står vel og aksjonsgrupper fra nabolag over hele byen, blant dem disse fra Nordre Aker: Aksjonsgruppa nedre Grefsen, Grefsen og Disen vel, Nydalen vel, Beboeraksjonen Nydalen Vest, Heilo vel og Berg, Nordberg og Sogn vel.

Bekymret for byutviklingspolitikken

Bakgrunnen for møtet er diskusjonene og bekymringene kommuneplanen fra 2015 – og ikke minst byrådets forslag til revidering av planen – har skapt i mange nabolag i Oslo.

– Innbyggere føler at byutviklingen går på bekostning av allerede gode og velfungerende bomiljøer, og at den skjer uten at de blir reelt involvert. Mange opplever at utviklingen er utbyggerstyrt, og at båndene mellom utbyggere, byråkrater og politikere er tette, sier Jon Holm på vegne av Beboeraksjon Oslo.

Jon Holm (i midten) sammen med naboer i Nydalen øst, Einar Hyndøy og Tor Jørgen Andersen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Holm er selv beboer i Nydalen Øst, som blant annet omfatter småhusområdet som var tilknyttet Christiania Spigerverk, og som i forslaget til revidert kommuneplan er utpekt til utviklingsområde A.

MENINGER: Vi har blitt klassifisert som et industriområde av byrådet, noe vi ikke kjenner oss igjen i!

Samles på tvers av byen

Nabolagsgrupper og velforeninger på tvers av byen ønsker å skape en arena for dialog og utforskning av alternativer til dagens byutvikling, og har gått sammen om å arrangere dialog- og debattmøtet 30. august, opplyser Holm.

– Målet med møtet 30. august er å få en konstruktiv dialog og debatt om premissene bak, konsekvensene av og alternativene til dagens byutviklingsstrategi.

Panel

Erling Dokk Holm, Øivind Breen og Francois Sammut deltar som innledere på møtet og sitter i fagpanel. De politiske partiene er representert i et politisk panel.


– Foruten dialog om visjonene i kommuneplanen sett i lys av faglige innspill og de ulike partiprogrammene, vil representanter fra beboergruppene i Beboeraksjon Oslo stille spørsmål direkte knyttet til situasjonene i deres nærmiljø, sier Holm.

Beboeraksjon Oslo er en nyopprettet sammenslutning av nabolagsgrupper og velforeninger fra ulike steder og Oslo, og består i dag av:

Et bedre Oppsal, Bevar lokalmiljøet på Karlsrud og Lambertseter, Husebyåsen vel, Aksjonsgruppa nedre Grefsen, Grefsen og Disen vel, Nabolagsgruppen Bevar Smestad, Nabolagsgruppen Bevar Borgen, Aksjon Holtet, Skøyen Miljøforum, Ja til et grønt og varmt Manglerud, Montebello vel, Aksjonskomiteen mot helseskadelig støy og ødelegging av Lindebergs bomiljø, Beboeraksjonen Nydalen vest, Nydalen Vel, Røa vel, Heilo vel, Berg, Nordberg og Sogn vel, Bekkelagshøgda vel.

– Vi opplever stor interesse for BeboeraksjonOslo, og vil løpende knytte til oss andre interesserte vel og nabolagsgrupper, sier Holm.

Oslo Velforbund, Fortidsminneforeningen og Utvalget for harmonisk fortetting er samarbeidspartnere for møtet 30. august, som holdes i auditoreiet på Marienlyst skole, adresse Blindernveien 12 (rett ved NRK).


HVA MENER DU? Nordre Aker Budstikke er stedet for lokal debatt og meningsutveksling. Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

MENINGER OM BYUTVIKLING I KOMMUNEPLANEN:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...