Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil bruke 640.000 kroner på sykkeltiltak

1. april 2015 ble det anlagt en midlertidig BMX-bane på Kjelsås. Bydelen søker nå penger om å oppgradere BMX-banen på Disen, og vil ha sykkelramper ved flere skoler. Foto: CAMILLA MARIE KLEVSTRAND/TEKNISK MUSEUM

Bydelsutvalget søker Sykkelprosjektet om støtte til blant annet BMX-bane og sykkellekepark.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Sykkelprosjektets leder, Rune Gjøs, besøkte miljø-, plan- og samferdselskomiteen i januar. Der ble bydelen oppfordret til å fokusere på tiltak som vil kunne bidra til økt sykkelbruk i bydelen.

I sitt møte 30. mars behandlet bydelsutvalget søknaden, og vedtok at bydelen skal utarbeide en søknad til Sykkelprosjektet om en rekke tiltak, for tilsammen 640.000 kroner.

Disse er:

  • Innkjøp i samarbeid med aktuelle skoler av 3 sett sykkelramper á kr. 30.000.-, tilsammen kr. 90.000.- for utplassering i eller i nærheter av tre av bydelens skoler.
  • Redesign og omprosjektering av BMX-banen på Disenjordet, kr. 150.000.-
  • Planlegging og prosjektering av en første sykkellekepark i bydelen, kr. 150.000.-
  • Etablering av sykkelparkeringer ved 4 av bydelens idrettsanlegg, kr. 100.000.-
  • Kartlegge mulighet for trafikksikre sykkeltrasèer til og fra bydelens skoler, kr. 100.000.-
  • Innkjøp av utstyr og programvare for kartlegging av sykkelbruk og planlegging av sykkeltiltak i bydelen; kr. 50.000.-

Bydelsutvalget forutsetter at Ungdomsrådet og andre relevante instanser, som for eksempel skolenes elevråd, blir involvert ved gjennomføring av tiltakene.

Bydelsutvalget vil ha flere til å sykle til skolen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

LES OGSÅ: Bydelsutvalget behandlet også Grefsenveien: Er den egentlig egnet som del av hovedsykkelveinettet?

Bakgrunn for tiltakene

Slik omtales prosjektene i saksfremstillingen fra sakskartet til BU-møtet:

Sykkelramper: «Bydelen har allerede mange syklister av alle slag, bydelen har mange transportsyklister til og fra arbeid. Bydelen har imidlertid også et trafikkmiljø som hindrer barn i å sykle der det kunne være ønskelig at barn syklet. Eksempelvis vil økt sykling til og fra skolene i bydelen kunne bidra til å redusere bilbruken rundt skolene noe som igjen vil kunne gjøre det tryggere å sykle og få flere til å bruke sykkelen.

Bydelen har mange steder der barn kan lære å sykle. Skolelekeplassene egner seg som øvingsarenaer. Disse kan også utstyres slik at barn kan øve opp ferdigheter ut over vanlig transportsykling. Et mulig tiltak kan være å skaffe et sett ramper som kan brukes til sykkeltrening-opplæring.»

BMX-bane: «Bydelen har i dag en bmx-bane på Disenjordet, etablert en gang i første halvdel av 1990-tallet av Bydel Grefsen-Kjelsås. I dag er den lite egnet til bmx-sykling, men en interessegruppe har søkt bydelen om hjelp til å rehabilitere banen slik at den kan tas i bruk som et sykkelanlegg. I første omgang vil det være behov for et redesign av banen for å gjøre den mest mulig i tråd med gjeldende normer for bmx-baner.»

LES OGSÅ: I 2015 fikk Nordre Aker en helt ny BMX-bane, men det var bare midlertidig...

Sykkellekepark: «For de aller minste barna, under, eller nær skolepliktig alder kan en «sykkellekeplass» være et egnet sted for sykkelopplæring. Dette kan være en lekeplass med gater, veier i miniatyrformat, med lyskryss, sykkelramper mm. En slik er visstnok under planlegging i bydel Grünerløkka. Bydel Nordre Aker har flere områder som kan være aktuell for plassering av en slik sykkellekepark.»

Sykkelparkering ved idrettsanlegg: «Situasjonen ved idrettsanleggene i bydelen, det være seg fotballbanene, tennisanleggene eller andre steder der det drives idrett, er ikke kartlagt, men det antas at det vil være behov for å etablere sykkelparkeringer ved flere av anleggene.»

Det sykles mye i Nordre Aker. Hvordan skal det bli bedre å sykle for dem som gjør det, og hvordan rekruttere flere syklister? Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...