Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil bruke posisjonen til å kjempe mot psykiske lidelser

Yasmin Osee Aakre (28) vil bruke plattformen til å kjempe mot mobbing og spiseforstyrrelser hvis hun vinner Miss Norway 2017. Foto: PRIVAT

For folk på gata i Oslo er hun kjent sjefen for Pannekakejentene. Nå håper Yasmin Osee Aakre (28) på å bli Norges neste Miss Norway. – Det er på tide å se en litt annerledes jente vinne, sier hun.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.07.2017 kl 13:37

OSLO: Hun er CEO – øverste sjef – for sin egen frivillighetsorganisasjon, og deltaker i Miss Norway-konkurransen 2017. Yasmin Osee Aakre (28) har ingen planer om å roe ned med det første.

– Hvis jeg skulle ha vunnet Miss Norway, kunne jeg ha brukt plattformen til å snakke om organisasjonen min, og kjempe mot mobbing og spiseforstyrrelser, forteller hun til Nordre Aker Budstikke.

– Jeg vil at Miss Norge skal komme på kartet igjen. Det er også på tide å se en litt annerledes jente vinne, mener Osee Aakre. Foto: PRIVAT

Osee Aakre har bodd i Oslo hele livet, blant annet i Nydalen og på Sinsen, og har studert både på Blindern og i Nydalen.

CEO for frivilligorganisasjon

Osee Aakre stiller i finalen om å bli Miss Norway om kun to knappe uker. Men på fritiden er hun for noen mennesker i Oslos gater først og fremst kjent som «Pannekakeboss».


– Det er folk på gata som gjerne vil ha mat, drikke, og noen og prate med, og da er vi her for dem. Vi startet i fjor med å dele ut mat til rusmisbrukere, ungdommer på gaten og andre som trengte det, og det har gått veldig bra, sier hun.

Pannekakejentene selger pannekaker som går til inntekt for de trengende, samt deler ut mat og drikke i Oslos gater til de som ønsker det.

Organisasjonen merket fort at det ble ubehagelig å ta med seg kamera for å dokumentere det de gjorde.

– Det føltes helt feil. Vi er der i gatene, de ser på oss, og vi trenger ikke å få så veldig mye creds for det vi gjør. Det blir helt feil å ta bilde av, mener hun.

Hvordan reagerer folk når dere kommer?


– De blir veldig glad, og veldig overrasket, og veldig takknemlig. Og det er veldig hyggelig da, ler hun.

– Vi møter litt kjentfolk. Jeg vet ikke hva han heter, men han har en hund, og han fikser sin egen mat, og blir veldig sur hvis man spør han om han vil ha mat. Så man må være litt varsom og vise litt hensyn. Man må se seg litt rundt og tenke: tror vi at den personen vil ha mat og drikke, eller er de ikke helt der? Men de aller fleste vil jo ha det, mener hun.

Osee Aakre stiller i finalen om knappe to uker, og ligger foreløpig på 3. plass på kandidatenes aktivitetspoeng. Foto: PRIVAT

– Man må ikke leve i stillhet

– Jeg er sterkt imot mobbing, og vet hvor mye det kan ødelegge for folk. Det forandrer liv for alltid.

Osee Aakre har selv slitt med spiseforstyrrelser i mange år, og vil oppfordre alle som sliter psykisk til å ikke leve med det i stillhet.


– Å leve med det i stillhet er det verste man kan gjøre. Man må la folk hjelpe seg. Jeg holdt det skjult i årevis. Men så delte jeg det med et par nære og kjære, og det var min måte å stoppe det på.

– Det å si det høyt til meg selv, og andre, gjorde at jeg bestemte meg for at jeg ville bli bedre.

Å vinne Miss Norway ville gitt henne en plattform for å kunne dele sine erfaringer med spiseforstyrrelser, og hjelpe andre, mener hun.

– Jeg har så lyst til å jobbe med skoler. Det er først og fremst der det starter. Det skjer også med voksne, både menn og damer i 40-50-årene, men det starter gjerne tidlig. Man må ta problemet ved rota, mener hun.

LES OGSÅ: Miss Norway 2016: En mulig Miss i Grefsenveien

– Miss Norway skal komme på kartet igjen

Miss Norway 2017 har finale 29. juli. Det er det ikke mange som vet, ettersom Miss Norway pleide å være mer prestisje for et par år siden enn det er i dag, mener Osee Aakre.


– Jeg vil at Miss Norway skal komme på kartet igjen. Det er også på tide å se en litt annerledes jente vinne. En som er like norsk som alle andre, men som ikke nødvendigvis har det typiske nordiske utseendet, sier OSee Aakre, som er selv er halvt norsk og nigeriansk. Bare én gang tidligere, i 2010, har en mørhudet jente vunnet misse-kåringen.

Hvorfor meldte du deg på Miss Norway?

– Det startet med å være min mamma og bestemors drøm, men i dag er det min drøm også. Jeg elsker å stå på scenen. Det å stå på scenen min hundrevis av andre fra så mange spennende land vil være en drøm som går i oppfyllelse.

Har du noen fremtidsplaner?

– Jeg kunne ønske at vi fikk flere frivillige. Hvis jeg skulle vinne Miss Norway, da blir jeg sett litt mer, og kan også snakke om Pannekakejentene og inspirere folk til å bli frivillig.

– På mange frivilligsteder tar det gjerne tre måneder før man blir trent opp, og etter det kan det ta flere måneder før du blir plassert. Men hos oss så blir man med fra dag én. Vi blir alltid med de nye og passer på, da.

LES OGSÅ:

MELD DEG PÅ NYHETSBREV!
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...