Nordre Aker Budstikke

Vil bygge 42 meter høyt og fem ganger større enn dagens bygg

Forslaget til nybygg, sett fra ringveien. Gang- og sykkebrua over Sognsveien ses i front. Illustrasjon: SJ Arkitekter/NGI

Norges Geotekniske Institutt (NGI) vil utvide kraftig på Ullevål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ULLEVÅL: Allerede i april 2018 presenterte Norges Geotekniske Institutt (NGI) planene om å utvide sitt hovedkontor rett over veien for Ullevaal stadion, til et nytt campus.

Nå har Detaljregulering med konsekvensutredning blitt lagt ut til offentlig ettersyn med høringsfrist 27. april 2020, og beskrives slik: «Forslagsstiller NGI foreslår å omregulere Sognsveien 72 fra bl.a. forretning, kontor og industri til bl.a. forretning, undervisning, kontor, bevertning og torg. Forslagsstiller ønsker å erstatte eksisterende kontorbygg med et ca. 5 ganger større og sammenhengende kontorbygg.»

Planområdet.

Planforslaget er utarbeidet av SJ Arkitekter for NGI, og omhandler etablering av et campus og forskningssenter som tilknytter seg forskningsmiljøet på Blindern og Forskningsparken, og som dekker NGIs behov for større arealer.

42 meter høyt

Illustrasjon, Planalternativ 1. Illustrasjon: SJ Arkitekter / NGI

Planområdet er 13.100 kvadratmeter, og eksisterende bebyggelse er 5 etasjer høyt, og ca. 8000 kvadratmeter (BRA) stort. Det foreslås a bygge totalt 34.000 kvadratmeter i planen. Konsekvenser for miljø og samfunn skal utredes i en konsekvensutredning for næringsbygg, bygg for offentlig eller privat tjenesteyting og bygg til allmennyttige formål med et bruksareal på mer enn 15.000 kvadratmeter.


Forslaget beskrives blant annet slik: «Ny bebyggelse består av bygningsdeler med maksimal høyde inntil 42 meter, hvor bygningsvolumet trappes ned fra nord til sør. Byggets høyeste del vil ha en høyde på 10 etasjer og 2 etasjer på laveste bygningsdel. Dette er alternativet med største bygningshøyder, konsekvenser av dette skal utredes spesifikt med tanke på nær-og fjernvirkning og sol-skyggevirkninger. Planalternativet er utformet for å ivareta solforholdene for en størst mulig andel av naboeiendommene, samtidig som en høyere utnyttelse av eiendommen oppnås.»

NGI i Sognsveien 72. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nybygg sett fra Sognsveien. Illustrasjon: SJ Arkitekter/NGI

PBEs alternativer

Plan- og bygningsetaten (PBE) anbefaler ikke planforslaget og fremmer et eget alternativ som blant annet har lavere høyder og større torg. Planarbeidet skal derfor vurdere tre alternativer for arealbruk innenfor planområdet, og innarbeide offentlig torg/møteplass i tråd med føringene fra KDP for torg og møteplass er.

Planalternativ 2 fra PBE er likt planalternativ 1, men høydene er tatt ned til maksimalt 28 meter. «Planalternativ 2 tar utgangspunkt i PBEs anbefalinger i område- og prosessavklaringen og bestemmelsene i KDP-17 torg og møteplasser med hovedfokus på å plassere torg/møteplass på det stedet som gir kvaliteter til området og for torget i seg selv. Dette bør undersøkes i kombinasjon med forslag til bebyggelse (maksimal høyde på 28 meter) og omkringliggende infrastruktur, bebyggelse og byromstruktur. Torget mot Sognsveien inngår som en viktig del av alternativet. Aktive fasader med publikumsrettet virksomhet i tillegg til inngang NGI henvender seg mot torget.»


Planalternativ 3 er likt planalternativ 2, men innebærer gjenbruk av eksisterende NGI-bygg i tillegg til nybygg.

Les hele planforslaget, der du også kan komme med innspill i høringsperioden, på Plan- og bygningsetaten side Si din mening. Hele saksforløpet kan du følge i saksinnsyn.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...