Nordre Aker Budstikke

Store planer ved kjøpesenteret:

Vil bygge på og fjerne dagens inn- og utkjøring

Det nye bygget til høyre. Foto: Hille Melbye Arkitekter/Illustrasjon

«Med hensyn til utvikling av knutepunktet Storo-Nydalen vurderer vi det også som naturlig å vurdere høy utnyttelse, med vekt på kontorformål og tjenesteyting.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2020 kl 22:37

STORO: På vegne av Thon Storo ANS har Hille Melbye Arkitekter AS lagt inn bestilling av oppstartsmøte for utbygging i Vitaminveien 7.

I planen ligger ny næringsbebyggelse øst på eiendommen - tomta er på rundt 1000 kvadratmeter. Ny og gammel bebyggelse er planlagt til å bli totalt 84.000 kvadratmeter, fordelt på 7-8 etasjer, og rundt 30 meter høyt.

Fra bestillingen står det blant annet: «Området var inntil ganske nylig preget av industri, men har i løpet av de siste 15-20 årene opplevd en betydelig transformasjon fra industriområde til typiske byfunksjoner som boliger, kontor og tjenesteyting. Det pågår en utvikling av flere større boligprosjekter i området, som innebærer en betydelig befolkningsvekst i årene som kommer. Med hensyn til utvikling av knutepunktet Storo-Nydalen vurderer vi det også som naturlig å vurdere høy utnyttelse, med vekt på kontorformål og tjenesteyting.»

I tillegg skriver arkitekten: «Det er samtidig viktig å påpeke at storsenteret er en meget velfungerende enhet i dag, så videre utvikling må skje på en måte som ivaretar senterets behov og forutsetninger for rasjonell drift også i fremtiden. Hensikten med planarbeidet er å utvikle eiendommen til å bli en sentralt og urbant sentrum i området, med varierte tilbud.»


«Videre utvikling av eiendommen vil tilføre supplerende funksjoner og formål, og skape rom for mange arbeidsplasser innen kontor og tjenesteyting. Eksisterende senter utvikles videre med aktiv fasade mot Vitaminveien, for aktivisering av den strøksgaten. Fjerning av innkjøring fra Vitaminveien, taxiholdeplass og parkeringshus vil sikre et stort og trygt areal for fotgjengere, som kan videreutvikles til et aktivt og stort torgareal med mange tilbud for variert bruk.»

Storo Storsenter. Foto: Kristin Tufte Haga

Parkering

– Innkjøringen fra Vitaminveien blir stengt, og all parkeringsinn- og utkjøring til kjøpesenteret skal skje fra Gunnar Schjelderups vei, der det også er varelevering, sier arkitekt Trygve Lund til Nordre Aker Budstikke.

Hvor det eventuelt kan bli en hente-/og leveringssone, i og med at taxiholdeplassen forsvinner, skal utredes nærmere.

– Det er også tenkt en inngang til senteret fra nord og øst fra gateplan. I kommuneplanens føringer ligger også gang- og sykkelvei i samme området i nord, sier Lund.


På illustrasjonen er det også tegnet inn en gangbru over til nabobygget med blant annet hotell.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...