Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil du være bestemor til disse barna?

Furulunden barnehage søker livsglad pensjonist med humor, barnetekke og tid til overs.

LIVLIG GJENG: I Furulunden barnehage blir det ifølge barna aldri kjedelig.

Denne barnehagen er best, faktisk, smiler Mina (5). For barna i Furulunden barnehage er det definitivt ikke størrelsen det kommer an på.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: I en villavei på toppen av Kjelsås startet Jorun Ljosland og Rita Skaarud opp korttidsbarnehagen Furulunden for 23 år siden.

Barnehagen var åpen 10.00 til 14.00, fire dager i uken. Fredag var fridag.

- På et tidspunkt ble vi nødt til utvide; foreldrene fikk andre behov, og vi utvidet i takt med tiden. Jorun gikk av med pensjon i fjor, men barnehagen drives videre på samme gode måte, sier styrer Rita Skaarud.

LES OGSÅ: Signe lager kor for Lissie

Hvorfor være stor...

18 barn i alderen ett til seks år tas daglig vare på av fire voksne.

- Vi er en en-avdelingsbarnehage og trives godt med det. Men, det er viktig å skyte inn at vi fortsatt har fem/seks ledige plasser hvis noen har behov for det, sier Skaarud.

Titt og ofte drar hele barnehagen ut på tur. Nærområdet er fullt av muligheter for kreativ lek og hygge.

- Vi trives med å være utendørs og tar gjerne med barna på spontanturer. Lekeplassen utenfor barnehagen er begrenset for øyeblikket på grunn av byggearbeider, så da benytter vi oss av naturen i nærområdet, smiler Skaarud.

Furulunden barnehage har vært i medias søkelys tidligere også. Da med en bestemor-ordning som varmet hjertene i det ganske land.

Det hele startet med en besøksvenn-ordning i forbindelse med Røde Kors.

- Jeg hadde meldt meg som besøksvenn og kom da i kontakt med Erna, en fantastisk dame, som bodde i Kjelsås-området, sier Skaarud og fortsetter:

- Erna hadde mistet et bein og hadde derfor vanskeligheter med å komme seg rundt. Jeg snakket mye med henne og skjønte raskt at det ble både ensomt og kjedelig for henne å bli sittende inne og hjemme.

LES OGSÅ: Dette kan du gjøre i Oslo denne helgen

- Til glede for alle

Skaarud foreslo at de kunne dra en tur til Furulunden barnehage. Det skulle bli starten på et åtte år langt vennskap.

- Hun var en hjertevarm og flott dame, som var utrolig glad i, og flink med, barn. Barna ble raskt knyttet til henne og hun til dem, sier Skaarud og viser frem diverse bilder av Erna sammen med barna.

Fotografiene er mange og de har, naturlig nok, fått hedersplass i den lille barnehagen.

Da Erna gikk bort var det noe som tydelig manglet for både ansatte og barn. Nå håper Skaarud at en ny «bestemor» eller «bestefar» igjen kan fylle lokalene med lek, latter og omsorg.

- Dame eller mann, det spiller egentlig ingen rolle. Det viktigste er selvsagt at vedkommende er glad i barn og kunne tenke seg å være her sammen med oss.

- Jeg tror det sitter mange rundt som gjerne kunne tenke seg en slik oppgave og jeg håper nå noen griper sjansen og kontakter oss, sier Skaarud.

LES OGSÅ: - Dette grenser til det komiske

Oppfordring

Hun oppfordrer samtidig andre barnehager til å prøve lykken med en «bestemor» eller «bestefar».

- Jeg så hvilken glede barna hadde sammen med Erna og hvor mye de lærte av henne. Hun gledet seg til dagene i barnehagen og barna gledet seg til hun kom. Det er sånn sett en vinn-vinn-situasjon, sier Skaarud.

I hovedrommet i Furulunden barnehage er venninnene Mina (5), Vårin (5) og Nicoline (4 1/2) godt i gang med dagens lek. Også de håper snart en ny «bestemor» eller «bestefar» er på vei inn døren.

- Det gleder vi oss veldig til, smiler Mina, mens venninnene nikker samtykkende.

LES OGSÅ: - På kjøkkengulvet der ble mora født i 1910

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...