Nordre Aker Budstikke

Varsler endringer i utbyggingsplanene

Kjelsåsveien 160. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Plan- og bygningsetaten truet med å stoppe planinitiativet til utbygger.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2020 kl 10:38

KJELSÅS: Arkitekt Stein Halvorsen, på oppdrag fra Attivo AS, uttalte seg om planene i Kjelsåsveien 160 til Nordre Aker Budstikke i fjor høst. Da sa han:

– Det gamle bygget med sidebygget (journ. anm. det gamle postkontor-bygget) skal rives. Vi tenker et nytt bygg langs Kjelsåsveien, med et bygg som trapper seg ned mot elva. Planen er opp mot 100 leiligheter, fra toroms til fireroms. Toppleilighetene har også takterrasse mot vest. Parkeringen er planlagt under dagens bakkenivå. Det som videre er tenkt, er at Rema-butikken blir liggende på bakkeplan, men at deler av bygget nærmest elva "henger" over bakkeplan, samt at det lages et nytt grønt og romslig uteområde over dagens bakkeplan, mellom eksisterende leilighetsbygg og de nye byggene. Det betyr for eksempel at leilighetene i første etasje i eksisterende leilighetsbygg, får grøntområde rett utenfor, i stedet for en parkeringsplass som nå - det som i dag er parkering i tilknytning til Rema og de andre tilbudene blir overbygd med grøntområde, mellom nytt bygg og eksisterende bygg.

Her kan du lese den tidligere saken og se opprinnelige skisser for planene.

Ba om endringer

I Plan- og bygningsetatens område- og prosessavklaring til oppstartmøte om Kjelsåsveien 160, av 17. desember 2019, går det frem at etaten ønsker vesentlige endringer i planene:

«Attivo Bolig Kjelsås AS ønsker å bygge flere boliger og fortsette med områdets forretninger og helsetilbud/kontorer. Dagens næringsformål vil plasseres i første etasje, samtidig som det foreslås å etablere nye boliger på lokk over dette. Initiativet har en samlet utnyttelse på 16.000 m2, hvorav 12.100 m2 er ny bebyggelse. Plan- og bygningsetaten mener at bebyggelsens høyde og volum må være vesentlig lavere av hensyn til overordnete føringer om bevaring av landskapsrom og lokal møteplass. I tillegg må kommuneplanens kvalitetskrav for utviklingsområder i ytre by sikres. Hvis planforslaget ikke endres i samsvar med våre hovedføringer, vil Plan-og bygningsetaten stoppe planinitiativet jf. Pbl § 12-8», skriver Plan- og bygningsetaten.

Vil justere

Referatet fra dialogmøte ligger nå i saksinnsyn, datert 11. februar, og der går det frem at utbygger vil justere på planforslaget:

«Vi kommer til å justere planforslaget mer i tråd med plan- og bygningsetatens føringer. Nytt planinitiativ vil løsrive seg fra det som er sendt inn til nå, og vi kommer til å foreslå vesentlig lavere utnyttelse og høyder. Plasseringen av bebyggelsen vil også bli lenger i fra Akerselva», er forslagsstiller sitert i referatet fra dialogmøtet, som du kan lese på saksinnsyn.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...