Nordre Aker Budstikke

Neste år er disse store historie

Billettautomatene skal fases ut. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Ruters kunder har over tid endret adferd og benytter andre salgskanaler for kjøp av billett i stadig økende grad, melder kollektivselskapet i en pressemelding.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2020 kl 11:44

OSLO: Torsdag informerer Ruter om at 170 billettautomater langs T-banenettet og ved enkelte knutepunkter brukes svært lite – mer enn 97 prosent av Ruters kunder kjøper nå billett på andre måter enn på automat.

Billettautomatene skal derfor fases ut, og vil ikke lenger være i bruk fra juni 2021. Samtidig vil nye kortlesere for reisekort stå tilgjengelig for kundene om bord på T-banen.

– Ruters kunder har over tid endret adferd og benytter andre salgskanaler for kjøp av billett i stadig økende grad. Billettautomatene oppfattes som lite brukervennlige og bruken er fallende. Systemet er i ferd med å bli utdatert, og bruken av automatene er så liten at det ikke er bærekraftig å erstatte de med nye. Automatene vil derfor ikke lenger være i bruk etter 31. mai neste år, sier Ellen Marie Rogde, markedsdirektør i Ruter, i pressemeldingen.

2,8 prosent av omsetningen

Ruter selger i dag billetter på 170 billettautomater langs T-banenettet, samt på enkelte knutepunkter. Kun 2,8 prosent av Ruters totale omsetning skjer på disse automatene. I gjennomsnitt selges det kun 21 billetter per automat daglig, og de fleste selges på automater knyttet til T-banestasjoner i Oslo sentrum, hvor det også er god dekning av forhandlere i umiddelbar nærhet.

Kundeundersøkelser viser at automatene primært benyttes til tilfeldige kjøp av voksen enkeltbillett. Mer enn 97 prosent av Ruters kunder foretrekker å kjøpe billett på andre måter enn fra automat, ifølge selskapet.

App og kundesenter

Alternativer til automat for billettkjøp vil etter 31. mai 2021 primært være app, Ruters kundesenter og servicepunkter i Oslo, samt kiosker og butikker. Ruter har billettsalgsavtale med 240 salgssteder, 165 av disse er i Oslo, mange av disse på eller ved en T-banestasjon. 75 er i Viken.

– Å reise med gyldig billett skal være enkelt. De aller fleste kundene våre benytter app når de kjøper billett og de færreste benytter automater. Vi vil derfor satse videre på de mest populære salgskanalene våre som først og fremst er app, kiosker, servicepunkter og kundesenteret vårt på Jernbanetorget, sier Ellen Marie Rogde.

Kortlesere for reisekort om bord

Kortlesere for reisekort skal installeres om bord på T-banen, en ved hver dør. Kundene vil dermed oppleve likt system på tvers av alle Ruters transportmidler.

Allerede i høst starter arbeidet med å installere kortlesere for reisekort, og disse vil bli satt i drift våren 2021. For å unngå å måtte ta T-banevogner ut av drift i forbindelse med installasjonsjobben, tas denne over en lengre periode, etter hvert som vognene likevel skal inn til vedlikehold.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...