Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil gå på epleslang i hagen din

Lei av epler som råtner på plenen fordi du aldri får plukket dem? Her er muligens løsningen!

EPLEKJEKK: Anne Dubrau er en av gründerne i Epleslang, som gir epler nytt liv og arbeid til folk med spesielle behov. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Er du lei av epler som råtner på plenen fordi du aldri får plukket dem? Da vil bedriften Epleslang gjerne besøke hagen din!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Epleslang er en liten bedrift som ifølge hjemmesiden sin ønsker å gjøre en stor forskjell, ved å tenke bærekraftig og ressursbasert.

- Vi arbeider med å samle inn epler som ellers bare ville ha råtnet vekk fordi hageeieren ikke har tid til, mulighet eller interesse for å plukke dem selv, forklarer Nina Zachariassen på vegne av Epleslang.

LES OGSÅ: Epleslang vil ha eplene dine

- De som plukker eplene er arbeidslystne mennesker med funksjonshemning, og av eplene lager vi eplemost. Slik går hverken menneskelige eller naturlige ressurser til spille, poengterer Zachariassen.

Bedriften ble kåret til Årets sosiale entreprenør i 2013, med begrunnelsen at de både er til glede for nye arbeidstagere, hageeiere med dårlig samvittighet og alle som er glad i den gylne drikken eplemost.

Eplemosten blir laget på Abildsø gård, men de plukker epler over hele byen.

Epleslang-gjengen er med på hele prosessen fra plukking til ferdig salgsprodukt.

- Vi startet innhøstingen vår 18. august, og vi er fremdeles på utkikk etter flere hager å plukke i, sier Nina Zachariassen.

Vil du at eplene dine skal komme til nytte, kan du sende en epost til kontakt@epleslang.com eller søke dem opp på Facebook og internett.

FLERE SAKER FRA DITTOSLO:

Grønmo kan få beredskapssenter

Fem anmeldt etter Aksjon skolestart

Vil erstatte gård med rekkehus og blokker

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...