Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil gi 13 millioner til brannvesenet i år

Miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby har ikke kunnet love Brann- og redningsetaten noen endringer enda, og synes det er merkelig at SV nå vil endre budsjettet. Foto: Foto: Trine Solberg

Marianne Borgen vil legge inn 13 millioner til brannberedskapen allerede i det reviderte budsjettet for 2014. - Bekymringen må veksles inn i handling, sier hun.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.03.2014 kl 08:50

OSLO: - Den brede bekymringen i det politiske landskapet rundt dette må veksles inn i handling. Det er sånn vi tar ansvar, ved å erkjenne at her må vi gjøre noe, sier Marianne Borgen (SV) i Oslo Bystyre.

Vil gi 13 millioner

Hun mener det ikke er nødvendig å vente på den mye omtalte Risiko- og sårbarhets-analysen (ROS) før man starter en opptrapping av brannberedskapen og har bedt Oslo Brannkorpsforening om å gi Bystyret et konkret forslag til økning i budsjettet.

- Jeg synes det høres rimelig ut å kunne legge inn 10 millioner til bemanning og tre millioner til reparering av utstyr allerede i revidert budsjett for 2014, forteller hun, etter å ha mottat forslaget fra Oslo Brannkorpsforening. 

Utfordrer Bystyret

Det var 21. februar at debatten rundt brannberedskapen i Oslo for alvor startet, etter et leserinnlegg i dagsavisen, skrevet av brannmann Jørgen Lie. Flere har meldt sin bekymring og brannmenn dittOslo har vært i kontakt med har fortalt om så lav beredskap at lov og sikkerhetsregler må brytes.

Så langt har det kunnet virke som om brannmenne har måttet vente på ROS-analysen, som kommer i desember, før de får svar på hva som eventuelt vil gjøres med situasjonen, men nå kan det altså se ut som endringene smått kan begynne å skje allerede i høst. 

Borgen mener at selv om ROS-analysen vil kunne gi en god oversikt er det ikke nødvendig å vente så lenge.

- Nå har vi en mulighet med revidert budsjett og da er det naturlig når vi har hørt alt dette, å ta opp denne saken. Da vil jeg utfordre bystyret til å legge inn mer penger til dette.

LES OGSÅ: Farlig mangel på røykdykkere

Høye tall

Forslaget fra brannkorpsforeningen er todelt og tar for seg både bemanning og vedlikehold av utstyr.

I forslaget er det lagt inn 47 200 000 kroner til 59 brannkonstabler. De foreslår også å øke det årlige investeringsbudsjettet med 9 000 000, til 15 000 000 og å øke med 2 500 000 kroner til årlig drifting av reserveutstyr.

I tillegg er det lagt inn et forslag om å gi en ekstra bevilgning på 31 000 000 for å dekke et etterslep til materiell og utstyr, samt at Bryn Brannstasjon trenger en ny stigebil til 7 500 000 kroner. 

Tallene sier mye om behovet for bedring i etaten i dag, mener Borgen.

- I notatet jeg har fått er det lagt inn så mye penger at det ikke er realistisk nå, men det sier jo noe om behovet fremover. Da tenker jeg at vi kan begynne med opptrappingen allerede fra høsten av, sier hun.

Merkelig budsjettarbeid

Miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby var tirsdag forrige uke på besøk hos Oslo Hovedbrannstasjon for å diskutere situasjonen hos Oslo Brann- og redningsetat. Hun forklarte da at hun forstår presset brannmenn er under, men hun ville ikke love noen snarlige endringer. 

Melby stiller seg kritisk til at SV nå vil legge inn mer penger i budsjettet for 2014, uten å ha foreslått dette tidligere.

- Jeg synes jo at dette er en merkelig måte å drive budsjettpolitikk på. SV har ikke vært opptatt av dette tidligere, og jeg lurer på hva som har endra seg siden november/desember og som har gjort at SV har snudd, sier hun.

LES OGSÅ: Krever at brannmennene blir hørt

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...