Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil gi barna enda bedre mat

Ryfylkekokken Frode Selvaag inspirerte og kurset i Læringsverkstedet Tåsenløkka barnehage.
- Ernæring er læring, slår han fast. Foto: FOTO: Alexander Synstad

Selv om barnehagene har trange budsjetter, mener Ryfylkekokken Frode Selvaag at det er fullt mulig å gi barna god og sunn mat. - Ernæring er læring, mener Selvaag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.02.2016 kl 10:43

TÅSEN: Ryfylkekokken Frode Selvaag kan tilbrede matretter i verdensklasse. Men kan han også inspirere barnehager til å servere barna god, sunn og energirik mat.

Læringsverkstedet Barnehager har satt i gang prosjektet "Et godt måltid".

LES OGSÅ: Hva skjer her?

I sine over 100 barnehager har Læringsverkstedet plukket ut en matansvarlig. Denne uken ble de matansvarlige i barnehagene i Oslo kurset og av Selvaag i Tåsenløkka barnehage.

- Må de ansatte i barnehagene faktisk lære å lage sunn og god mat til barna?

- Mange trenger ikke å lære det, men det er viktig å få bevissthet rundt kosthold. At det serveres mat med mer kvalitet. Ernæring er læring, sier Selvaag.

Han står bak prosjektet sammen med mesterkokk Arne Brimi.

LES OGSÅ: – Det går ikke helt over! Veldig vakkert om noe som er veldig trist!

Matglede

Målet er ikke bare at barna ikke bare skal bli glad i mat, men også oppleve gleden av å spise den sammen med andre. Det skal handle om god mat, norske mattradisjoner og gode råvarer, men like mye om all læringen et godt måltid kan gi, alt fra tilberedningen til nytelse og oppryddingen etterpå.

LES OGSÅ: Ikke dyrere for hunden

Selvaag legger ikke skjul på at han gir barnehagene en frisk utfordring.

Røkelaks

- Det er ikke enkelt å være ansvarlig for en meny, men det skal heller ikke være enkelt. I en barnehage kan det være svært trange budsjetter. Man må tenke smart.

LES OGSÅ: Det kan bli helt absurd

Selvaag nevner røkelaks. Undertegnede tenker straks at dette er fin-fin voksenmat. Men ikke noe som man selv hadde våget seg til å spise i barnehagealder.

- Barn har ingen sperrer når det gjelder mat. Det er de voksne som tror at barn ikke liker den og den maten. Det er vi som må gå foran og gi barn postive assosiasjoner til mat.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

" target="_blank">Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...