Nordre Aker Budstikke

Vil gjøre det lettere å trene, uavhengig av funksjonsevne

Runar Steinstad og Line Hurrød fra Norges Idrettsforbund jubler for penger til friidrettstilbud for funksjonshemmede. Foto: Extrastiftelsen

Denne uken deler ExtraStiftelsen ut 70 millioner kroner til helseprosjekter over hele landet. Tirsdag fikk Norges Friidrettsforbund på Ullevål en skikkelig overraskelse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 10:35

ULLEVÅL: Da troppet nemlig Jan Melby, fagsjef Helse i ExtraStiftelsen, opp i forbundets lokaler på Ullevaal stadion, med en sjekk pålydende 125.000 kroner til prosjektet Racerunner.

Tilsammen får Friidrettsforbundet 250.000 kroner over to år fra ExtraStiftelsen. Prosjektet Racerunning handler om at Norges Friidrettsforbund ønsker at flere med funksjonsnedsettelser skal få muligheten til å trene. Racerunner er spesielt tilrettelagt for personer med Cerebral Parece.

– Breddeidrett handler om at alle mennesker, uavhengig av funksjon, skal få mulighet til å drive med idrett, og vi er veldig glad for å kunne bidra til at Idrettsforbundet tilrettelegger for flere, sier Jan Melby i ExtraStiftelsen.

Jan Melby (t.h.), fagsjef Helse i ExtraStiftelsen, overrakte pengene til Runar Steinstad fra Norges Idrettsforbund på Ullevaal stadion. Foto: Extrastiftelsen

Racerunning – friidrett med CP

Racerunnerprosjektet går over to år, og får totalt 250.000 kroner fra ExtraStiftelsen i prosjektperioden.


Om prosjektet sier Norges Friidrettsforbund:

«Norges Friidrettsforbund ønsker å bidra til at flere funksjonshemmede kommer i regelmessig aktivitet og trening, fordi vi vet at ved siden av helseaspektet ved å drive med idrett, utgjør den organiserte fritiden en viktig sosialiseringsarena for barn og ungdom. I tillegg ønsker vi å rekruttere flere utøvere inn i ParaFriidrett. Racerunning er en ny øvelse innen friidrett som senker terskelen til barn og unge med en funksjonsnedsettelse, til deltakelse i idretten. Den er spesielt egnet for mennesker med tung CP, som ellers har få muligheter til å drive med kondisjonsidrett.»

Fakta: Extrastiftelsen

  • ExtraStiftelsen mottar 6,4 prosent av overskuddet til Norsk Tipping, som i år tilsvarer 302 millioner kroner (det er ny rekord).
  • Pengene fordeles til helseprosjekter over hele landet.
  • For ExtraStiftelsen handler helse også om inkludering, likestilling, tilrettelegging og deltakelse.

Kilde: Extrastiftelsen

Samarbeidspartnere

For å rekruttere og synliggjøre tilbudet vil Friidrettsforbundet benytte nettverket til CP-foreningen, som har regionale avdelinger i hele landet. I tillegg brukes andre kanaler som for eksempel Handikappede Barns Foreldreforening (HBF), andre interesseorganisasjoner for funksjonshemmede, samt via idretts- og inkluderingskontakter i alle landets fylker.

Gjennom to gjennomførte friidrettsdager på sommerleirene som CP-foreningen har for barn og voksne, har prosjektet allerede etablert et godt kontaktnett inn i den største interesseorganisasjonen for målgruppen.


Det skal videre arrangeres samlinger og friidrettsdager, og kjøpes inn nødvendig utstyr. Vinterstid skal Racerunner ha regelmessige treninger i Sandefjord, Flerbrukshallen i Skien Fritidspark, samt i Bærum.

I år har prosjetket oppstart i Buskerud, Vestfold og Telemark. I 2019 videreføres aktivitetene i Oslo og Akershus. Det blir også kursing og utvikling av trenere.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...