Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil ha dyrere bom for versting-biler

Jan Bøhler vil gjøre bompasseringer dyrere for de bilene som forurenser mer. Foto: Arkivfoto

Det bør bli dyrere å passere bomringen i biler som forurenser mye, mener Jan Bøhler (Ap).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.12.2013 kl 10:31

OSLO: Har bilen din stor motor og tilsvarende store utslipp? Da kan det bli dyrere å kjøre i bomringen i Oslo. I alle fall hvis Arbeiderpartiet i Oslo får det som de vil.

- Bompengene bør graderes ut ifra hvor store utslippene er fra den enkelte bilen, sier Jan Bøhler, som er storbypolitisk talsperson på Stortinget for Ap til Dagsavisen.

Deles i klasser

Dette har Bøhler tenkt å få til ved å teste og dele bilmodellene inn i fire, seks eller åtte hovedklasser, ut ifra hvor store utslippene er.

- Prisforskjellen må være så stor at dette påvirker kjøpemønsteret, slik at vi etter hvert får vridd bilparken mot biler med lave utslipp, sier han.

Oslo Ap, der Bøhler er leder, har allerede gått inn for en gradering av bompengesatsene ut ifra utslippsnivået. I januar vil Bøhler lansere forslaget for Arbeiderpartiets storbyutvalg, som han også leder, og som har representanter fra både Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Drammen.

Bøhler forteller at Aps storbyutvalg, som vil ha transport og miljø som et av sine satsingsområder, nå vil jobbe opp mot både det kommende landsmøtet i partiet, kommunevalget om snaut to år, og stortingsvalget i 2017.

Les også: Her sniker bilistene gratis gjennom bommen på E6

Tror på forslaget

Dag Tønnesen, seniorforsker ved Norsk institutt for luftforskning, mener forslaget er gjennomførbart, og viser til Berlin, der de har en frivillig ordning for utslippstesting.

- Vi vil helt sikkert få flere biler med lave utslipp, ved graderte bompengesatser, sier Tønnesen til Dagsavisen. (ANB-NTB)

Les også: Folk er positive til bomring og rushtidsavgift i Oslo

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...