Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil ha parkeringsplasser ved Myrerjordet

Bydelsutvalget støtter forslag om parkeringsplasser på høyre side av Myrerskogveien, inn mot Myrerjordet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bydelsutvalget støtter Øvre Grefsen Vel og Kjelsås ILs ønske om mer plass til biler ved Myrerjordet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Bydelsutvalget vedtok 16. februar å be Bymiljøetaten om å utarbeide et forslag til et begrenset antall bil- og sykkelparkeringsplasser i Myrerskogveien, langs Myrerjordet.

Det er Øvre Grefsen Vel og Kjelsås IL som har tatt initiativet til dette, slik Nordre Aker Budstikke tidligere skrevet om.

LES BAKGRUNN: Klippet snor på Myrerjordet, nå gjenstår bare to ting

Mulig spleiselag

Det er behov for en parkeringsløsning i Myrerskogveien, som er forbeholdt brukere av Myrerjordet, i forbindelse med de siste årenes oppgraderingen av jordet, mener velet og idrettslaget. Spesielt er det behov for parkering for eldre som ønsker å bruke trimløypa på jordet, mener de.

I et brev til bydelsutvalget forklarer Øvre Grefsen vel at de har vært i kontakt med eieren av Spar-butikken, som «signaliserer interesse» for å bidra til opparbeidelsen av parkeringsplassene. Slik vil plassene også kunne benyttes av butikkens kunder.

LES OGSÅ: Parkeringen er en utfordring på Myrerjordet

Ivar Christiansen, styreleder i Kjelsås IL, og daglig leder i idrettsalget Truls Nygaard sammen med Øvre Grefsen Vel-leder Torbjørn Togstad. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Øvre Grefsen vel og Kjelsås IL foreslår at det anlegges parkeringsplasser på høyre side av Myrerskogsveien fra Arilds vei og opp til avkjøring til Kurveien. De viser til at Myrerskogsveien er regulert i 12,5 meters bredde, noe som vil gi mulighet til parkering inn mot Myrerjordet uten at regulert grøntområde, eller bjørkene mot jordet, blir berørt.

Flerbruk

Øvre Grefsen vel har i en årrekke jobbet for å oppgradere Myrerjordet til et samlingssted for nærmiljøet. Allerede for over 20 år siden startet arbeidet med å få på plass en turløype. Planene ble lagt på is, inntil arbeidet om flere aktivitetstilbud ble tatt opp igjen i 2009.

På veien har Kjelsås IL, bydelen og kommunen kommet med både som støttespillere og økonomiske bidragsytere. Tiltakene har både fått kommunale midler og sentrale spillemidler.

Den offisielle åpningen av Myrerjordet ble foretatt i november i fjor.

Myrerjordet skal være et anlegg for alle generasjoner. I november ble snoren klippet og offisiell åpning markert. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Myrerjordet inneholder i dag et fotballanlegg, sandvolley- og sandhåndballbaner, trimløype spesielt tilrettelagt for eldre, treningsaparater, bocciabane, og det skal komme til lekemuligheter og parkmøbler etter hvert.

LES OGSÅ: I fjor var gamle og unge fra hele Oslo samlet på Myrerjordet til tidenes største rullatorløp: Myrerjordet Grand Prix!

Myrerjordet har fått mange aktivitetstilbud. her fra montering av treningsapparater høsten 2016. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bydelsutvalget

Bydelsutvalget lar det være opp til Bymiljøetaten å avgjøre hvordan parkeringsløsningen eventuelt bør være, og om et samarbeid med Spar-butikken er hensiktsmessig. De understreker også viktigheten av parkeringsmulighet for sykkel.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...