Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil ha snuplass ved Langsetløkka

Bymiljøetaten uttaler seg i Rønningenutbyggingen

Bymiljøetaten endrer mening om innkjøring til nye boliger ved Rønningen, og foreslår i tillegg snuplass i området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2014 kl 11:48

KJELSÅS: Det er planlagt opp mot 60 nye boliger, på utskilt tomt fra Rønningen Folkehøgskole. Siste forslag på høring er to blokker på fem etasjer, i tillegg til i overkant av 20 rekkehus. Det var under saksbehandlingen i bystyrets byutviklingskomite tidligere i år, at flertallet av medlemmene foreslo høyere boligutnyttelse av tomten.

Langsetveien

Trafikken til og fra den planlagte nye bebyggelsen ved Rønningen Folkehøyskole, er av utbygger foreslått lagt gjennom Langsetveien, via det mye brukte friområdet Langsetløkka, og opp Lachmannsvei. Til store protester fra Langsetvei-beboerne, men så langt politisk flertall for.

Bymiljøetaten har derimot vært av en annen oppfatning, og foreslo så sent som i juli at adkomst til boligene burde skje fra sør - via Myrerskogveien. Men nå har etaten endret mening, og slutter seg til forslag om adkomst fra nord. I tillegg foreslår Bymiljøetaten å lage en snuplass i området, muligens i Langsetveien, som per i dag fungerer som en blindvei og adkomst til eksisterende hus langs veien.

- Det er for tidlig å si noe om detaljplassering av snuplassen. Arkitektene ser nå på mulige løsninger, ifølge informasjonsansvarlig i etaten, Odd Olav Bratteberg.

Det var etter møte med utbygger - i forrige måned - at etaten endret mening.

- På møtet kom det imidlertid frem at Bymiljøetaten ser behov for snuplass nord i planområdet, i krysset mellom Lachmannsvei og Langsetveien. Dette er ikke påpekt av Bymiljøetaten tidligere. Trolig på grunn av at ufullstendig kartgrunnlag, som har ført til at vi ikke har vært klar over den praktiske bruk av veien, skriver etaten i sin uttalelse.

Snuplass

Videre står det i uttalelsen at etaten ser på det som "svært ønskelig" at det reguleres inn en snuplass i Lachmanns vei.

"...alternativt må Langsetveien opparbeides etter gjeldene regulering, slik at siste del av adkomstveien ikke blir privat adkomst, men at områdets snumuligheter blir etablert her. Snuplasser på kommunale veier skal etableres etter gjeldene normaler i «Gate- og veiutforming for Oslo kommune» anno Juni 2011. ...Konsekvenser av mangelfull eller mangel på snuplass kan være at Bymiljøetaten etter ferdigstillelse av veien ikke ønsker å drifte vedlikehold av veien." står det videre i samme uttalelse.

Fredningsforhold

- Denne saken er utfordrende, blant annet på grunn av sikt- og stigningsforhold. Samtidig er det forhold, blant annet fredningsforhold, på tomten til Rønningen som gjør det vanskelig å skulle ha adkomst til de nye boligene fra sør, ifølge Silje Hammershaug i etaten.

Avisen har også vært i kontakt med rektor Svein Harstein, og som viser til bevaringsverdig bebyggelse på skoleområdet, også nevnt i tidligere sakspapirer.

- Når det gjelder Lachmannsvei vest for Rønningen er den regulert som gangvei, men benyttes også som kjørevei. På grunn av trafikksikkerhet ønsker Bymiljøetaten en snumulighet ved Lachmannsvei/Langsetveien. Det gjenstår å se om dette lar seg gjøre, det utredes nå muligheter for dette. Planområdet grenser til Langsetløkka som er berørt av Markaloven og er dermed utilgjengelig for eventuell utbygging, legger Hammershaug i Bymiljøetaten til.

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...