Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil ha tettere samarbeid mellom Oslobenken og byrådet

Samlet Oslo-politikerne: Foran fra v. Hanna Elise Marcussen (byrådet, MDG), Marit Nybakk (Stortinget, A), Lan Marie Nguyen Berg (byrådet, MDG), Kristin Vinje (Stortinget, H), Raymond Johansen (byrådet, A), Rina Mariann Hansen (byrådet, A), Jan Bøhler (Stortinget, A), Une Aina Bastholm (vara på Stortinget, MDG), Tone Tellevik Dahl (byrådet, A). Bak fra v: Robert Steen (byrådet, A), Mudassar Kapur (Stortinget, H), Mazyar Keshvari (Stortinget, FrP) , Hans Olav Syversen (Stortinget, KrF), Heidi Nordby Lunde (Stortinget, H), Christian Tybring-Gjedde (Stortinget, FrP), Stefan Heggelund (Stortinget, H), Geir Lippestad (byrådet, A), Marianne Marthinsen (Stortinget, A). Foto: HANS KRISTIAN THORBJØRNSEN

– Andre fylker er flinke til å jobbe for saker som er viktige for sin region opp mot Stortinget. Her har vi i Oslo et stort potensial, ifølge stortingsrepresentant Kristin Vinje (H), som nylig fikk besøk av hele Oslobenken, og byrådet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2015 kl 11:16

OSLO/KORSVOLL: Høyres stortingsrepresentant Kristin Vinje, og fra Nordre Aker og Korsvoll, har overtatt ledelsen av den såkalte Oslobenken på Stortinget.

Fredag var første dialogmøte mellom medlemmene av Oslobenken på Stortinget og byrådet i Oslo.

– Dette var det første møte mellom Oslo-representantene på Stortinget og det nye byrådet i Oslo. Jeg synes det er viktig at vi som sitter på Stortinget for Oslo har tett og god kontakt med både byrådet og bystyret, og jeg ønsker at vi har mer dialog mellom stortingsrepresentantene og politikerne på Rådhuset i Oslo, forteller Vinje i etterkant av møtet.

LES OGSÅ: Bydelsbudsjettet 2016 er vedtatt. Redder de Den kulturelle skolesekken og Frivillighetsmidlene?

Byrådssaker

Hun forteller videre.

– På møtet fikk vi innblikk i hvilke saker byrådet er opptatt av som vi åpenbart har interesse av å samarbeide om. Vi drøftet flyktningsituasjonen, utbygging av kollektiv-transporten, kommuneøkonomi, Oslopakke 3, nytt Munchmuseum og hovedbibliotek i Bjørvika og mye mer.

NOMINER NÅ: ÅRETS NAVN i Nordre Aker - foreslå kandidater nå!

– Stort potensial

Vinje viser til andre fylker, og deres arbeid opp mot Stortinget.

– Andre fylker er flinke til å jobbe for saker som er viktige for sin region opp mot Stortinget. Her har vi i Oslo et stort potensial, og dette dialogmøtet håper jeg kan være en god start, sier Vinje, som har inntrykk av at de andre ”benkene” på Stortinget oftere besøk av sine lokale politikere og andre aktører lokalt enn i Oslo.

LES OGSÅ: Byråden vil lære av bydelen med byens beste barnehager

Løfte Oslo-saker

– Jeg mener det er grunn til å løfte flere Oslo-saker i Stortinget, og jeg vil forsøke å bidra til at vi blir enda flinkere til det fremover.

Kristin Vinje overtok som leder av Oslo-benken på Stortinget i høst etter Hadia Tajik.
Lederrollen går på omgang mellom Høyre og Arbeiderpartiet, som er de to største partiene på Oslobenken.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...