Nordre Aker Budstikke

Bruker naturen:

Vil hjelpe deg med å sette ord på egne følelser

Foto: HANS J. FINSTAD/NATURTILSTANDER

– Å kunne beskrive følelser kan hjelpe deg i å forstå deg selv, og hjelpe deg til å å forstå andre bedre, i følge forfatteren av boka «Naturtilstander».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2018 kl 14:21

KJELSÅS: Far har skrevet bok, og sønnen har bidratt med bilder.

– 52 følelser beskrives i form av vakre bilder. Rammen er de fire årstidene. Horisonten er tenksom. Og stemningen er poetisk, forteller forfatter Haakon Gaukstad fra Kjelsås.

Hans J. Finstad har tatt de fleste bildene. Forfatterens sønn, August L. Gaukstad, har tatt syv av bildene.

Beskrive følelser

– Med boka ønsker jeg å hjelpe folk til å finne dekkende og gode ord for sine følelser. Det er viktig. Å kunne beskrive følelser kan hjelpe deg i å forstå deg selv og dine egne utfordringer bedre, det kan hjelpe deg til å å forstå andre bedre, sier Gaukstad.

Han vil også at boka skal være en påminnelse om naturens uvurderlige betydning i denne sammenhengen.


Foto: HANS J. FINSTAD/NATURTILSTANDER

Hjelp fra naturen

– Nettopp naturen hjelper oss, slik denne boka viser i praksis, å finne gode bilder og metaforer for vårt overveldende og komplekse følelsesliv: Det henger en sky over oss, kan vi si hvis vi er bekymret, eller: Vi stråler som en sol, når vi er glade. Jeg tror dette er en av flere grunner til at mange av oss opplever naturen som dypt meningsfull, den hjelper oss å forstå oss selv, sier Gaukstad .

Bokas tittel, «Naturtilstander», henspiller på dette poenget.

– I tillegg en påminnelse om at de fleste følelser er naturlige i betydningen normale, også tunge og vanskelige følelser, legger forfatteren til, og som synes at boka passer for veldig mange - nemlig alle som har følelser.

– Og for de som vil bli litt bedre kjent med nyansene og rikdommen i følelsene, avslutter han.'


LES OGSÅ: Kommuneskogene er Oslos stolthet

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...