Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil ikke love økt bemanning

Byråd Melby møtte frustrerte brannmenn mandag.

Nestleder Andreas Strømsvåg Francke og hovedverneombud Ole André Olsvik mener det blir for lenge å vente på ROS-analysen i desember. De mener det må settes i gang tiltak nå. Foto: Foto: Trine Solberg

Mandag kveld møtte miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby røykdykkere og tillitsvalgte i Oslo brannvesen, men fortsatt ser det ut til at endringene vil la vente på seg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.03.2014 kl 08:58

OSLO HOVEDBRANNSTASJON: - Jeg ser alvorlig på dette, og vi må ta det på fullt alvor. Jeg forstår jo det presset de som jobber som brannmenn føler, sier byråden etter møtet  på Oslo Hovedbrannstasjon, der hun diskuterte problemene rundt bemanning hos Brann- og redningsetaten. 

Hun påpekte at Oslos brannvesen har et utrolig stort ansvar, og hvordan det er politikernes jobb å sikre at de får gode nok rammer til å gjøre den jobben og føle seg trygge på jobb. Likevel kunne hun ikke love noen endringer.

- Jeg kan ikke love noe. Men det er klart at jeg tar med meg dette i budsjettforhandlingene i vår avdeling og så må vi vurdere både bemanning og investeringen i utstyr, sier Melby.

Hun understreket at hun vil ta med seg både innspillene fra de ansatte og resultatene fra og Risiko- og sårbarhetsanalysen som skal være ferdig i desember.

- Det er heller ikke sånn at vi bare sitter og venter på den. Vi tar hele tiden imot innspill fra ledelsen og fra ansatte, legger Melby til.

LES OGSÅ: - Farlig mangel på røykdykkere

Mener bemanningen er forsvarlig

Debatten rundt brannvesenet i Oslo har kokt siden brannmann Jørgen Lie skrev et leserinnlegg om dårlig bemanning i Brann- og redningsetaten i Dagsavisen den 21. februar.

I følge flere kilder i brannvesenet i Oslo er bemanningen så lav at de er nødt til å bryte lov og sikkerhetsregler for å få gjort jobben sin. Flere brannmenn dittOslo har snakket med har fortalt om dårlige og nesten umulige arbeidsforhold.

Under møtet fikk byråden høre om brannmenns hverdag rett fra kilden, og hun skryter av høy kompetanse og engasjement. Hun ønsker debatten velkommen, men står selv fast ved at bemanningen er forsvarlig.

- Når vi holder oss innenfor det som er lovens krav til dimensjonering og antall menn på jobb, så vil jeg si at det er forsvarlig, men vi kan diskutere om vi skal ha høyere krav. Det handler jo om hvor ekstreme hendelser vi skal være forberedt på, og det er en diskusjon jeg mener vi bør ta i Oslo, sier Melby.

LES OGSÅ: Mener brannberedskapen er god nok

Må vente til 2016

Risiko- og sårbarhetsanalysen (ROS) har blitt mye omtalt i brannberedskapsaken, og flere har uttrykt at de mener den blir mangelfull med tanke på å kartlegge bemannings- og utstyrssituasjonen hos brannvesenet.

Etter et møte med kommunaldirektør Eivind Tandberg, fagsjef Rolf Terje Hårberg og brannsjef Jon Myroldhaug den 14. februar, øynet brannmennene likevel et håp. En gruppe i beredskapen, hovedverneombud Ole André Olsvik og hovedtillitsvalgt Bjørnar Aronsen ble lovet en plass til i gruppen som skal jobbe med den mye omtalte analysen.

Hovedverneombud Ole André Olsvik og nestleder Andreas Strømsvåg Francke er fornøyde etter møtet mandag, og takknemlige for at byråden tok seg tid. Samtidig etterlyser de handling.

- Jeg er veldig fornøyd med møtet. Men møter er én ting. Det er handling vi er ute etter, sier Francke.

- Vi kom ikke frem til noe mer i dag enn at vi må vente på ROS-analysen. Den analysen vil ikke gjøre noen ting for budsjettet i 2015, så vi vil først merke endringene i 2016. Vi mener det er viktig å ta grep nå og ønsker at det settes i gang tiltak med en gang. 

LES OGSÅ: Krever at brannmennene blir hørt

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...