Nordre Aker Budstikke

Vil ikke rydde opp her hvis ikke politiet er med

Sinsenbrua, bostedsløse har holdt til under brua i flere år. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

I sommer ble en person som var på jobb knivstukket, i forbindelse med opprydding under Sinsenbrua.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2019 kl 08:47

SINSEN: 20. juni i år rykket politiet ut til Sinsen og Muselunden, etter melding om knivstikking. En som ryddet opp under Sinsenbrua, på oppdrag fra Statens Vegvesen som har eiendomsansvar under brua, meldte om knivstikking:

- Vi fikk melding om hendelsen klokken 15.15. Han som er stukket i hånden har vært og ryddet på området, i regi av jobb. Han har bedt rumenere som holder til på stedet om å fjerne seg, da ble det klammeri, ifølge politiet i saken fra juni. Her kan du lese mer om hendelsen.

Politiet opplyser til Nordre Aker Budstikke denne uka at knivstikkingssaken ble henlagt på grunn av mangel på opplysninger om gjerningspersonen.

Med politi

Nordre Aker Budstikke kjenner til at Statens Vegvesen har bestemt at entreprenører som skal rydde under brua, der bostedsløse har holdt til i flere år, skal ha assistanse fra politiet. Områdene utenfor brua er det Oslo kommune som har ansvaret for.

Statens Vegvesen ved senioringeniør Kozlowski Stojgniew forteller om inspeksjon og opprydding under Sinsenbrua:


- Det er ukentlig inspeksjonsrunde og opprydding ved behov, i praksis betyr det en gang i uka med rydding, sammen med politi. Vi avtaler med politiet på forhånd. Samarbeidet med politiet har så langt gått bra. Politiet oppleves mottagelig for våre henvendelser om assistanse, og kan bistå ganske raskt.

- Så rydding skjer ikke her uten bistand fra politiet?

- Det er korrekt, i hvert fall inntil noen i den politiske verden er modig nok til å fatte vedtak som forbyr slik tilstedetilværelse i Oslo.

Oppdaterer

Bymiljøetaten rydder i området ved brua:

- Bymiljøetaten rydder som før på de områdene vi forvalter. 24 timer før vi rydder setter vi opp skilt, så veldig ofte er de borte når våre entreprenører kommer for å rydde. Det er kun ved behov for å bortvise mennesker at vi tilkaller politiet, ifølge pressekontakt Monica Thorud Olsen, i mail til Nordre Aker Budstikke, torsdag.


Avisa har spurt opp igjen om hva slags skilt som settes opp, og oppdaterer saken når svar foreligger.

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med både byrådsleder Raymond Johansens kontor, og også byrådsavdeling for miljø og samferdsel, men har foreløpig ikke fått svar på våre spørsmål.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...