Nordre Aker Budstikke

Vil kjøpe Nydalen videregående skole for én milliard

Nydalen videregående skole kan bli kommunal eiendom. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Oslo kommune blar opp, og mener de vil spare på å eie, fremfor å leie, skolebygg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.01.2018 kl 12:15

NYDALEN: Det er Klassekampen som fredag bringer nyheten om at Oslo kommune, ved byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund (Ap), ønsker å kjøpe Nydalen videregående skole fra eiendomsfirmaet Avantor.

Oslo kommune har leid bygget til skoledrift siden det sto ferdig i 2011. Nydalen vgs. er en av minst sju osloskoler som kommunen leier. Det vil byråd Lund gjøre noe med.

Kjøper for 1,1 milliarder

– Det å drive skole er en grunnleggende oppgave for kommunen. Oslo vokser, og vi trenger flere skoler. Da er det rasjonelt for kommunen å eie, ikke leie, sier han til Klassekampen.

LES OGSÅ: Bymiljøetaten stenger populær snarvei ved Nydalen vgs.

Ifølge Klassekampen kommer det frem i innstillingen fra byrådet til bystyret at kommunen vil spare 200 millioner kroner på å kjøpe bygget, fremfor å fortsette å leie det av Avantor. Kjøpesummen skal være på rundt 1,1 milliarder kroner.


Ifølge byråd Lund er oppkjøpet av skolebygg også et verdispørsmål. Mens det sittende byrådet ønsker å kjøpe eiendom til skoledrift, blant annet er det kjøpt tomt i Frysjaveien for å bygge ny skole der, valgte det borgerlige byrådet i 2005 å selge skolene Persbråten og Høybråten, for så å leie de tilbake til skoledrift.

Hele saken kan leses i dagens papriutgave av Klassekampen.

Oslo kommune sikret seg en forkjøpsrett allerede da leieavtalen med Avantor ble inngått i 2008. Avantor opplyser til Nordre Aker Budstikke at de har besluttet å selge eiendommen, og at kommunen i henhold til avtalen må melde tilbake hvorvidt de ønsker å benytte seg av forkjøpsretten.

Byrådet har innstilt til bystyret om kjøp av skolen.

Populær skole

Nydalen vgs., med sine omlag 900 elever, er skolen som de siste årene har hatt flest søkere og høyest inntakskrav.


– Ja, vi er veldig fornøyde med at elevene oppfatter oss som en attraktiv og god skole. Samtidig skulle vi ønske vi kunne ta inn alle elevene som ønsket å gå på vår skole. At vi lykkes med gode søkertall både innenfor studiespesialiserende og yrkesfag gleder oss ekstra, sa Nydalen-rektor Linn-Siri Jensen til Nordre Aker Budstikke i 2016.

LES OGSÅ:
Endrer revyoppskriften i Nydalen: Fra tull og fjas til politisk satire

På Nydalen vgs. tør eevene å skille seg ut: – Nå er det tabu å slenge dritt om andre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...