Nordre Aker Budstikke

Vil kjøre 34-bussen helt til Sognsvann

Etter busskaos i Nordbergveien utenfor Tåsen senter i fjor, er endeholdeplassen flyttet til nedsiden av t-banebrua. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

I dag har 34-bussen endestoppet et godt stykke på nedsiden av Tåsen senter. Lokale krefter vil forlenge traseen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.07.2018 kl 11:42

TÅSEN: Et lokalt initiativ på Tåsen foreslår å forlenge 34-bussens trasé til Sognsvann.

– Da hadde alle som kommer fra fra det holdet, Tåsen senter, Berg, Blindern vgs. og studentbyen, fått et velfungerende tilbud, sier Tåsen-beboer Giovanni Rosso, som etablerte Facebook-gruppa «34-bussen til Sognsvann NÅ» tidligere i år.

– Et bedre tilbud

«Det har i alle år vært et stort mysterium at 34-bussens endestopp mot nord ikke er Sognsvann. Tenk deg alle dem som sokner til busstraseen og alle dens tverrforbindelser oppover hele Iladalen. Enda flere hvis du tar med deg hele Ekebergskrenten og Gamlebyen» skriver Rosso i Facebook-gruppa.

– Det er urimelig at alle må bytte til T-bane enten i sentrum eller på Tåsensenteret. Nå når siste stopp er flyttet til Christophers vei har dette blitt enda mer aktuelt, sier han.

Etter at det ble satt inn leddbusser og hyppigere avganger på 34-bussen mellom Ekeberg hageby og Tåsen våren 2017, oppstod det et problem ved endeholdeplassen utenfor Tåsen senter.


Slik så det ut før endeholdeplassen bel flyttet til nedsiden av t-banebrua. Bildet er tatt i september 2017. Foto: Kristin Tufte Haga (Arkivfoto)

Det var bare plass til én buss på holdeplassen, noe som førte til at bussene ble stående parkert under T-banebrua i skillet Nordbergveien/Tåsenveien, mens de ventet på avgang. Det ga fremkommelighetsproblemer for biltrafikken i retning rundkjøringen i Rolf Wickstrøms vei/Kaj Munks vei.

Ruter flyttet derfor holdeplassen lenger ned, slik at bussene nå stopper ved Christophers vei, og snur ved Tåsen kebab/taxiholdeplassen.

Bussene fra Ekeberg stopper ved Christophers vei, og blir stående langs Nordbergveien/Tåsenveien før de fortsetter på ny rute i retning Sagene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Via Berg

Rosso foreslå at 34-bussens trasé forlenges forbi Tåsen senter, og kjører videre ned Kaj Munks vei mot Berg.


– Foreslått trasé bør være over Bergbanen/Blindern vgs. og videre opp Sognsveien til studentbyen og Sognsvann. Dette vil være en avlastning for skoleungdom, skiløpere og bandyspillere, for ikke å nevne alle turgåere, sier Rosso.

I dag er det bare T-banen som betjener Kringsjå studentby, sammen med buss 25 som stopper i rundkjøringen der Carl Kjelsens vei møter Sognsveien.

Nå oppfordrer Rosso Ruter til å se nærmere på en forlengelse av 34-busstraseen.

Gallup

Bør 34-bussens trasé forlenges, for eksempel til Sognsvann?

Vis resultat

Ruter

I et svar til Rosso på Facebook, skriver Ruter at de vil ta forslaget videre med ruteplanleggerne.


Til Nordre Aker Budstikke sier kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Cathrine Myhren, at selskapet setter pris på engasjementet. Hun kan imidlertid ikke love noen umiddelbar endring på 34-busstraseen.

– På Tåsen har man enkel overgangsmulighet mellom 34-bussen og T-banen. På traseen som foreslås går det allerede i dag flere linjer på ulike deler av strekningen. Fra Tåsen til Bergbanen / Blindern vgs. går linje 23 og 24, begge linjene kjøres med leddbuss. Sammen danner disse linjene et tilbud med leddbuss hvert 5. minutt i rush.

Midt på dagen kjøres linje 23 med leddbuss hvert 10. minutt, og på kveldstid og helg hvert kvarter, påpeker Myhren.

– Langs Sognsveien går linje 25, denne kommer fra Ring 2 oppover langs Sognsveien til Kongleveien. Linje 25 har buss hvert 10. minutt i rush, og sammen med ekstrainnsats fra Kjelsås som gir buss hvert 5. minutt i rush-retning.

Aktuelle strekning har på dag-/hveldstid hverdager og lørdager buss hvert 15. minutt og hver halvtime på søndager.


– Når det gjelder reiser til Sognsvann for tur- og skiløpere og andre, så skal dette dekkes primært av T-banen, som er et kapasitetssterkt tilbud, spesielt for større folkemengder, sier Myhren, og legger til:

– Det er positivt med initiativ, men i og med at området er godt dekket etter vår mening, har Ruter ingen planer om å gjøre endringer på linje 34 nå.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...