Nordre Aker Budstikke

Vil la humla suse på Tåsen

Erik Wegge Bergvik fra organisasjonen La Humla Suse forteller, på humlekurset tirsdag. Foto: ERIK HARDENG

– Vi snakker jo om Guds skaperverk og Guds gode gaver, da må vi også kunne ta på oss et ansvar for at skaperverket blir tatt best mulig vare på, sier Bjørghild Kjelsvik i menigheten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2019 kl 07:44

TÅSEN: Bjørghild Kjelsvik i Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker menighet forteller om humleprosjektet:

– Engasjementet for humlene har sin grunn i at vi som menighet i Den norske kirke bekymrer oss for skade på miljøet rundt oss. Vi snakker jo om Guds skaperverk og Guds gode gaver, da må vi også kunne ta på oss et ansvar for at skaperverket blir tatt best mulig vare på, sier Kjelsvik til Nordre Aker Budstikke.

Hun fortsetter:

– Insektene er viktige for alle slags arter, mennesket inkludert, og vi vil bidra til at de har det bra. Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker menighet har fått støtte fra «Urbant landbruk» i Oslo kommune til et prosjekt om blomster og humler i nabolaget, og kurset som var tirsdag 26. mars, var første steg på veien.

Humlebed ved kirka

Speidergruppa som møtes i Bakkehaugen kirke skal nå jobbe med å få til humlebolkasser, og på den kommende dugnaden 24. april skal det lages et humlevennlig bed ved kirka.


– Vi har allerede gode humleblomster som lavendel og isop, men det hadde vært fint å få til en blomstereng også. Men aller viktigst er det at folk flest tar fatt i hagene sine og får på plass noen humlevennlige blomster der. Den beste idéen på kurset i går var forresten å lage et «hvitkløverhjerte» i plenen: La hvitkløveren blomstre og klipp gresset rundt den. Pent, og bra for humlene, oppfordrer Kjelsvik.

Fra menighetens side vil vi gjerne utfordre styrene i borettslag og boligsameier i området her til å aktivt bruke sine grøntområder til å hjelpe humlene, med blomster som de liker å spise. Tenk om vi får brumming og summing i området her til sommeren, det hadde vært kjempefint.

Humlekurs i menigheten på Tåsen, tirsdag. Foto: ERIK HARDENG

Morsomt og lærerikt

Erik Hardeng var også en av deltagerne på humlekurset tirsdag:

– Vi hadde et veldig morsomt og lærerikt kurs i går. Erik Wegge Bergvik fra organisasjonen La Humla Suse fortalte om humler, levevilkår og utfordringer i norsk natur. Vi lærte hva vi kan gjøre for å lage mer humlevennlige hager og parker. Det er veldig viktig og ikke så vanskelig å legge forholdene bedre til rette, understreker Hardeng.


Det fortelles videre at alle de fremmøtte fikk også med seg humleplakat, brosjyre og frøpose som en første start.

Her kan du lese mer om humleprosjektet i menigheten på egen hjemmeside.

LES OGSÅ: Pia Tjelta både live og på lerret i Bakkehaugen kirke

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...