Nordre Aker Budstikke

Nå får du låne elsyklene - helt gratis!

Byråd for miljø- og samferdsel Sirin Hellvin Stav (MDG) testet el-sykkelen, foreløpig har hun en vanlig sykkel, men ønsker seg en elsykkel. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Formålet med å låne ut syklene gratis, er å inspirere til bruk av lastesykkel og sykkelvogn som alternativ til bil for frakt av barn og varer. Kanskje oppdager flere at det er greit å la bilen stå, sier miljø- og samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) og tråkket i gang det nye tilbudet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2021 kl 08:32

TÅSEN: Bymiljøetaten, BUA og Frigo har gått sammen om å prøve ut nytt tilbud om gratis lån av ellastesykler og sykkelvogner, særlig med fokus på barnefamilier som ønsker å teste ut annen måte å frakte varer og barna på.

I alt er det fem sykler som skal lånes ut gjennom pilotprosjektet. I Nordre Aker kan du reservere sykkelen på BUAs nettside.

Et pilotprosjekt i første omgang, så er tanken å eskalere tilbudet hvis dette blir en vellykket ordning. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Målet er at flest mulig sykler

Tirsdag syklet miljø- og samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) i gang det nye tilbudet ved Tåsen barnehage, barnehageforeldre fikk også anledning til å prøve syklene på stedet. Byråden er glad for at flere nå skal få låne og teste ut elsykkel med mulighet til å transportere både varer og barn, for de som trenger det. Det er en stor investering å anskaffe seg en slik sykkel, så da kan det være greit å prøvelåne litt først. Alle har heller ikke råd.

– Byrådets mål er å legge til rette for at flest mulig av oss kan sykle i hverdagen, gjennom å bygge ut et trygt sykkelveinett – vi er på god vei, men ikke helt i mål ennå. Formålet med å låne ut disse syklene gratis, er å inspirere til bruk av lastesykkel og sykkelvogn som alternativ til bil for frakt av barn og varer. Kanskje oppdager flere at det er greit å la bilen stå, kanskje man finner ut at man ikke trenger bil i det hele tatt, sa blant annet byråden.


Byråd for miljø- og samferdsel Sirin Hellvin Stav (MDG) åpner det nye elsykkeltilbudet, i regi av Bymiljøetaten, BUA og Frigo. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Den nye utlånsordningen for ellastesykkel er et skikkelig kinderegg: sosialt utjevnende og inkluderende, helsefremmende og miljøvennlig! Jeg gleder meg til å følge dette tilbudet fremover. Det er bare å ønske god tur!

Byråden sier til Nordre Aker Budstikke, at hun selv ennå ikke har en elsykkel.

– Foreløpig har jeg en vanlig sykkel, men jeg drømmer om en elsykkel. Det har vært litt vanskelig å få tak i under pandemien på grunn av høy etterspørsel, og så er det litt kronglete med parkering for elsykkel i bygården jeg bor i. Men byrådet har en støtteordning for låsbare sykkelskur for borettslag og sameier, samt et pilotprosjekt pågående i Bydel Sagene, med nettopp parkeringsbokser for sykler. Så jeg håper det blir enklere å parkere sykler trygt for flere fremover.

Byråd for miljø- og samferdsel Sirin Hellvin Stav (MDG) håper flere oppdager elsykkelen, og kanskje parkerer bilen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

BUA og Frigo

BUA og Frigo er ideelle organisasjoner som skal jobbe for inkludering og økt deltakelse i helsefremmende aktiviteter for barn og unge, uavhengig av sosioøkonomisk status.

Bymiljøetatean opplyser videre at lastesyklene og sykkelvognene er helt nye og av topp kvalitet, og kan lånes hos BUA Nordre Aker, BUA Østensjø, BUA Løren og BUA Løkka og hos Frigo. I tillegg vil BUA Ullern tilby sykkelvogner. Syklene lånes også ut på tvers av bydelene, og du kan låne den over noen dager. Men du må være 23 år for å låne syklene, og man må også fylle ut et egenerklæringsskjema.

– Det vil være mulig å låne lastesykler og sykkelvogner i inntil en uke. Ettersom dette er et pilotprosjekt vil hver avdeling kun ha én lastesykkel tilgjengelig, men hvis prosjektet lykkes kan det vurderes å oppskalere tilbudet, ifølge kommunikasjonsrådgiver Rasmus Norsted i Bymiljøetaten.

Byråd for miljø- og samferdsel Sirin Hellvin Stav (MDG). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...