Nordre Aker Budstikke

Vil legge til rette for mer på «nye» Engebråten

Engebråten ungdomsskole. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– I forbindelse med omreguleringen, har Plan- og bygningsetaten gitt uttrykk for at det er behov for å vurdere eventuell bruk av skolens tomt til andre kommunale funksjoner, forteller kommunikasjonsdirektør i Undervisningsbygg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2019 kl 19:42

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om planene for «nye» Engebråten. Også da saken var oppe i lokalpolitisk bydelsutvalgsmøte i fjor november. Engebråten skole står foran en etterlengtet, permanent utvidelse. Skolen ble bygget som en U5-skole (5-parallell ungdomsstrinn), men drives i dag som en U7-skole, pluss mottaksklasse.

Bydelsutvalget i Bydel Nordre Aker, vedtok følgende i november i fjor, som innspill til skoleplanene:

«Bydel Nordre Aker ser frem til en nødvendig utvidelse av Engebråten skole for å dekke påvist behov for ungdomsskolekapasitet for området. Bydelen vil gi følgende innspill til oppstartsmøtet:

  • Det er behov for en U10-skole i overskuelig fremtid. Alternativ 2a og 2b med en kombinasjon U8+B2 må bare være en midlertidig løsning inntil barneskole i Frysja/Brekke-området står klar, eller U10-kapasitet er påkrevet. Dersom man tar utgangspunkt i alternativ 2 må B2-bygget bygges med sikte på bruk for ungdomsskole.
  • Bydelen mener Alternativ 2a er best både i et U10 og i et U8+B2 scenario. Dette alternativet gir et uterom mellom bygningene som er bedre skjermet og er mer sentralt enn i øvrige alternativer. Alternativet vil samtidig åpne for mulig ombygging/utvidelse av fleridrettshallen nå og for bygging av svømmehall i fremtiden.

  • Bydelen regner med at det også er aktuelt med ombygging og utvidelse av tilgjengelige spesialrom. Øket kapasitet og bedre tilrettelegging av garderober og tribuner i fleridrettshallen er også nødvendig når skolen får flere elever. Sprengt hallkapasitet i bydelen tilsier også at hallen bør utvides og tilrettelegges bedre for bruk utenfor skoletid.
  • Med en større skole må det settes ekstra fokus på å skape sosiale arenaer for elevene både inne og ute. Skolen bør tilrettelegges bedre for bruk utenfor skoletid, bl.a. gjennom bedre kantinemuligheter som kan benyttes både av skole og fleridrettshall.
  • Omfanget til planområdet er riktig og må reserveres til skole og idrettsformål, idet området er et av få gjenstående områder som kan benyttes til dette i bydelen.»

Endringene

Det er Undervisningsbygg som er prosjektleder for kommunen i skoleplanene for Engebråten. De forteller nå om endringene som nå har skjedd i planene fra tidlig i høst:

– Eksisterende skole skal utvides fra U5 til U8 +12 spesialgruppe - U5 betyr at det er fem parallelle klasser på ungdomstrinnet, U8 at det er åtte - B står for barneskole. Oppføring av nytt skolebygg utløser krav til omregulering av tomten. Under reguleringsprosessen vil mulighetene for å utvide skolen til en fremtidig U10 eller å sikre plass til en mulig B2, bli utredet, forteller Trond Borge Ottersen, kommunikasjonsdirektør i Undervisning


– I forbindelse med omreguleringen, har Plan- og bygningsetaten - PBE - gitt uttrykk for at det er behov for å vurdere eventuell bruk av skolens tomt til andre kommunale funksjoner i henhold til eiendomsstrategi for Oslo kommune. Reguleringsarkitekt engasjert av Undervisningsbygg har derfor sendt inn flere forslag til PBE, hvor det framgår hvordan skolens tomt kan benyttes til andre kommunale formål, herunder kulturhus, kulturstasjon, barnehage, svømmeanlegg og gymsal. At planforslaget nå tar hensyn til flere kommunale formål enn skoleformål, er endringen i forhold til tidligere innsendt planforslag forklarer Ottersen videre.

Han legger til at status i saken nå, er at Undervisningsbygg nå vil gjennomføre dialogmøter med Plan- og bygningsetaten.

Om illustrasjoner til saken, sier Borge Ottersen følgende:

– Dokument 21 i saksinnsyn er en del av en mulighetsstudie som viser volum og mulige plasseringer som et underlag for å kunne diskutere saken videre med PBE og EBY. Dette er en svært tidlig fase. Det er først når det blir klart hva som skal være med i planen på stedet, at det utarbeides skisser som blir mer konkrete på anbefalinger for beliggenhet, størrelse og utseende på bygg.

Alternativ E i dok. 21 i saksinnsyn i Plan- og bygningsetaten, med eksempelsvis svømmeanlegg mot Neptunveien. Foto: ALT. ARKITEKTUR AS/UNDERVISNINGSBYGG/PLAN- OG BYGNINGSETATEN


HER KAN DU FØLGE SAKEN I PLAN- OG BYGNINGSETATENS SAKSINNSYN

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...