Nordre Aker Budstikke

Foreslår bygg på opptil 30 meter:

Vil modernisere kontorbygg og oppføre 106 nye boliger

Illustrasjon: A-Lab / Norwegian Property / Lala

Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke planforslaget for Sandakerveien 138-140 og Gullhaug torg 3.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Det var på tampen av 2018 at A-Lab, på vegne av eier Norwegian Property, lanserte planene om utvikling av eiendommen Sandakerveien 138-140, kanskje best kjent som Telias hovedkontor i Norge. Planene den gang gikk ut på å utvide kontorbygget med inntil 50 prosent, og bygge på mellom én og syv nye etasjer.

Nå er detaljregulering med konsekvensutredning sendt ut til offentlig ettersyn, og etter planen skal endelig reguleringsforslag – fra industri, kontor og lager til bolig og næring – oversendes til politisk behandling våren 2021.

Boliger

Planene omfatter nå også etablering av 106 boliger på adressen Gullhaug torg 3. Planforslaget innebærer byggehøyder på opptil 30 meter, og skal sikrer en oppgradering av gater og byrom, med blant annet en ny lekeplass og et nytt offentlig parkdrag (i nordre del av området). Første etasje ut mot veien Gullhaug torg på den enes siden, og Sandakerveien på den andre, skal sikres utadrettet virksomhet.

GULLHAUG TORG 3: Illustrasjon av boliger og ny tverrpassasje sett fra broa over Akerselva. (Illustrasjon: A-Lab / Norwegian Property / Lala)

I Planforslaget står det at «En realisering og oppgradering av de foreslåtte tverrforbindelsene i planområdet vil bidra til en mer finmasket gatestruktur, hvor forbindelsene gjøres synlige og tilgjengelige i mye større grad enn i dag. Planforslaget vil kunne aktivisere arealene på bakkeplan ved at det legges opp til bruk og opphold på gateplan, som f.eks. i form av lekeareal, møblering og uteservering».


SANDAKERVIEN 140: Illustrasjon av inngangsparti og ny tverrpassasje sett fra Gullhaugveien. (Illustrasjon: A-Lab / Norwegian Property / Lala)

Plan- og bygningsetaten skriver at de ikke anbefaler planforslaget, og fremmer derfor et alternativ med lavere høyder og uten utkraget bygningsvolum over tverrforbindelsen i sør.

De skriver blant annet: «Plan-og bygningsetaten vurderer at bebyggelsen er for høy i forhold til gatebredden i Gullhaugveien og omgivelsene for øvrig. Planforslaget utnyttelse er også vesentlig høyere enn hva retningslinjen om utnyttelse i utviklingsområder i ytre by. Arealutnyttelse og byggehøyder som omkranser byrom og gater, må balanseres for å gi optimale lys-og solforhold på bygulvet, og for å skape gode overganger til eksisterende, omkringliggende bebyggelse.»

Dagens bebyggelse i planområdet er på ca. 46.600 kvadratmeter (BRA), og forslagsstiller ønsker å utvide med ca. 17.500 kvadratmeter.

Forslaget har høringsfrist 28. september, og du kan sende innspill via Plan- og bygningsetatens nettsider. Hele saken kan følges i saksinnsyn her.

Grenser til flere store prosjekter

Planområdet grenser til flere eiendommer hvor det også foreligger utbyggingsplaner. Nylig skrev vi om at Avantor har bestilt oppstartsmøte for utvikling av 156 ny leiligheter og næringsbygg på inntil åtte etasjer på naboeiendommen Gullhaug torg 1.

Sør for denne eiendommen igjen har Storebrand varslet oppstart av detaljregulering for Nydalsveien 36 og 38, til undervisning, til bolig, forretning, kontor og undervisning. Planen tilrettelegger for en bygningshøyde på seks til syv etasjer, med enkeltvolum opp til 13 etasjer, som vil utgjøre 42 meter.

Og i slutten av juni vedtok bystyret reguleringen av Gullhaug torg, med adresse Gullhaug torg 2A, som omfatter et bygg på inntil 70 meter. Det vedtaket har klagefrist 24. august.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...