ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Vil redde elgen!

Før og nå: Elgen i Maridalen. Foto: Martinsen / Kirkebøen

«I mange tiår har elgen på bergveggen langs Nordmarksveien vært et velkomment syn for syklister med lår stinne av melkesyre, den forteller nemlig at de er nesten ferdig med den første, lange stigningen på vei inn i Marka.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2020 kl 21:07

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDMARKA: Stein Erik Kirkebøen er særdeles opptatt av historie. Han kjenner godt til elgen, som etter sigende på 1960-tallet ble malt på bergveggen ved Skjærsjødammen:

Elgen i tidlig utgave. Foto: Rune Martinsen, 1968

– Litt detektivarbeid tyder på at elgen første gang ble malt ganske kunstferdig og flott på siste halvdel av 1960-tallet. Den var i ferd med å forsvinne på 90-tallet, og skal da ha blitt malt på nytt, skriver Kirkebøen til Nordre Aker Budstikke.

Bergveggen med elgen, eller restene av den. Foto: Nordre Aker Budstikke

– Et landemerke

– I mange tiår har elgen på bergveggen langs Nordmarksveien vært et velkomment syn for syklister med lår stinne av melkesyre, den forteller nemlig at de er nesten ferdig med den første, lange stigningen på vei inn i Marka. Etter å ha slitt seg opp fra Hammeren, er de nesten oppe ved Skjærsjødammen. Det har elgen fortalt dem. Elgetegningen har stått i og på den bergveggen så mange tiår at den er blitt et landemerke, mener Kirkebøen.

ANNONSE

Skjærsjødammen.

– Preget

Men nå holder elgen på å forsvinne.

– Elgen er preget av tidens tann. Så sterkt at hvis den ikke raskt får et kraftig brush up, forsvinner den for godt. Den skal ha blitt freshet opp i 1996, men mye er allerede borte. Er det noen som kan og vil redde elgen? spør Kirkebøen.

Elgen, nå holder den på å forsvinne. Foto: Stein Erik Kirkebøen

ANNONSE

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med grunneier Løvenskiold, for en kommentar i saken. Løvenskiold oppfordrer Kirkebøen til å ta direkte kontakt med dem, noe også Kirkebøen nå har gjort.

Nordre Aker Budstikke følger elgesaken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE