Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil skilte bort biler fra gangveien

Gangvei og tursti ved Friggsvei og Akebakken, nå skal den skiltes, for å blant annet forhindre at biler sperrer inngangen til gang- og turstien. Foto: PRIVAT

Ved Akebakken og Friggs vei. – Beboere ønsker skilt for å forhindre at biler parkerer og sperrer for de som benytter seg av gang- og sykkelveien, og turveien inn i Marka, ifølge presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2016 kl 14:06

AKEBAKKEN/LOFTHUS: Bymiljøetaten ser hensikten med skilting.

– Bymiljøetaten mottok et ønske fra beboere i området om å sette opp et skilt for å forhindre at biler parkerer og sperrer for de som benytter seg av gang- og sykkelveien og turveien inn i Marka. Vi har gjort en befaring i området og ser at det kan være hensiktsmessig å skilte gang- og sykkelveien, ifølge presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen.

Gang- og turveien, til Marka, kjøpesenter og bussen. Foto: PRIVAT

Avgrensning

Hun fortsetter.

– For å få til dette må gang- og sykkelveien avgrenses bedre mot Friggs vei. Vi vurderer å sette opp et skilt og lage en avgrensning med sperrestein, slik at gang- og sykkelveien får lik bredde helt ut til Friggs vei.

LES OGSÅ: Første parti på Rådhuset som vil ha nedre Grefsen ut av kommuneplanen

– Gang- og sykkelveien vil dermed bli bedre markert, og vi vil unngå at biler parkerer slik at de sperrer for gående og syklister som bruker veien. Bymiljøetaten er fortsatt i dialog med naboene om utformingen og hvordan dette kan løses best mulig, ifølge Thorud.

– Viktig

Beboer gjennom 30 år i Akebakken, og lokalpolitiker i Nordre Aker for SV, Hanne Lyssand, er ikke av naboene som har kontaktet kommunen i saken, men hun synes dette er en god idé.

Lokalpolitiker og Akebakkeskogen-beboer i 30 år, Hanne Lyssand, er glad for kommende skilting av gangveien. Foto: PRIVAT

– Ja det er fint at det endelig blir skilt. Snarveier er viktig for å få flere til å gå. Så lenge de bare har uformell status, kan de fort forsvinne, sier Lyssand.

LES OGSÅ: Grønn lunge i Storokrysset falt ikke i god jord

Gåstrategi

Som forklarer videre

– Dette handler også om snarveien til senteret på Årvoll, 31 bussen og sykkelveien østover for Akebakkeskogen og alle som bor høyere enn oss på Grefsenkollen. Byrådet jobber også med en såkalt gåstrategi, og der vil slike snarveier bli sentrale, ifølge Lyssand.

LES OGSÅ: Brekkedammen tappes ned - ingen bading før langt uti juli

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...