Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil tilby bilvask fra private boligkjellere

Bilvaskfirmaer i underetasjen her, Nydalen Alle 1 - 5? Kanskje, saken skal opp i neste bydelsutvalg, og behandles videre av plan- og bygningsetaten. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

I Nydalen er det fremmet forslag om å lage to bilvaskeanlegg i parkeringskjellere for boligbygg. Mens plan- og byningsetaten sier nei, sier bydelen: – Naturlig og ønskelig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2016 kl 21:24

NYDALEN: Å omgjøre parkering til næring, er ikke gjort med et pennestrøk. Dispensasjon fra regulering må eventuelt gis av plan- og bygningsetaten.

LES OGSÅ: Snart ett år uten - les hvordan Alexander nå har det

Plan- og bygningsetaten har også gitt avslag på dispensasjonssøknaden, avslaget datert 26. januar, om etablering av vaskeanleggene - eller bilpleieanleggene - for biler i parkeringskjellere på adressene Nydalen Allé 1 - 5 og 15 - 21, til A Finstad Cad, som er søker.

Ikke dagslys

Blant annet med følgende begrunnelse.

– Ulempene vil være at arbeidsplassen vil være helt uten dagslys og dermed uten de viktige kvalitetene som dagslys medfører, står det i avslaget.

Her kan du lese hele avslaget. Avslaget kan påklages innen tre uker.

LES OGSÅ: Nesten 4000 kunder før butikken har åpnet

Reguleringen

Eiendommene Nydalen Allé 1 - 5 og 15 - 21 ligger ved siden av hverandre, med parkeringsanlegg under bygningene.

Bydelen skal også uttale seg i slike saker, og den er - i motsetning til plan- og bygningsetaten - i utgangspunktet positiv til ideen om bilvaskeanlegg i parkeringskjelleren.

– Parkeringsanlegget i underetasjen er bygget for et langt større behov for parkeringer enn bare for beboerne. Anlegget betjener hotell og BI for både studenter og ansatte, og er det mest omfattende fellesparkeringsanlegget i Nydalen, skriver bydelen i sakspapirene til lokalpolitikerne og kommende bydelsutvalgsmøte.

Det står også at anleggene har et betydelig antall plasser, som ifølge bydelen representerer et marked for salg av tjenester i form av bilvask. I tillegg skrives i sakspapirene at det har blitt vanlig at det etableres vasketjenester i tilknytning til større parkeringsanlegg, Storo Storsenter har slike anlegg etablert som en del av sitt parkeringstilbud.

LES OGSÅ: Maridalssyken sendte 30.000 på do

Ja til bilvask

Bydelsdirektørens vurdering av saken er følgende.

– Parkeringsanlegget i Nydalen Allè 1-5 og 15-21 er i kraft av sin størrelse, noe mer enn et parkeringsanlegg for beboerne i byggene. Anlegget dekker parkeringsbehovet for en rekke bedrifter i området, og har en størrelse som kan gjøre det interessant også å tilby vasketjenester. Tilbud om vask av biler bør kunne vurderes som en naturlig del av et omfattende felles parkeringsanlegg.

Bydelsdirektørens forslag til vedtak i saken.

– Bydelsutvalget i Nordre Aker anser parkeringsanlegg et i de nevnte eiendommer for å være et anlegg både for beboerne og virksomhetene i området. Det kan være naturlig og ønskelig at det åpnes for å etablere bilvaskertjenester som en del av parkeringstilbudet, slik det har blitt mer og mer vanlig i større parkeringsanlegg.

Saken skal endelig behandles i neste bydelsutvalgsmøte.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...