Klubben: Ber om å få være med i diskusjonen om bandybanens fremtid
– Behandlingen av Olympiatoppens utbyggingsforslag innebærer en konsekvens for bandyens fremtid – og den diskusjonen må vi involveres i, oppfordrer leder av Ullevål bandy.
Publisert: 23.09.2020 kl 07:59
Sist oppdatert: 24.09.2020 kl 09:37
SOGN: Det er store planer for Toppidrettssenteret og Olympiatoppens anlegg i skogkanten ved Sognsvann, noe Nordre Aker Budstikke tidligere har omtalt.
Planene vil etter det Nordre Aker Budstikke erfarer også berøre eksisterende bandybane på anlegget til Toppidrettssenterets nabo: Norges Idrettshøgskole.
Uavhengig av dette vil, etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til, bandybanen uansett ikke kunne brukes kommende sesong, da banen trenger rehabilitering.
Ønsker møte
Tirsdag denne uka sendte Ullevål bandy en henvendelse til Norges Idrettshøgskole (NIH), signert leder av Ullevål Bandy, Håkon Tjomsland og nestleder Erik Sauar. I brevet viser de blant annet til dagens styremøte på NIH og at bandyklubben gjerne skulle hatt et møte om samarbeidet fremover om bandybanen på området til NIH.
I styremøtet torsdag er Olympiatoppens planlagte utvidelse på sakskartet. Slik Nordre Aker Budstikke erfarer er Olympiatoppen avhengig av å få disponere areal som tilligger NIH, for å få gjennomført planene.
«Vi ønsker med dette brevet både å orientere om hvor viktig banen på NIH er for nærmere 300 spillere i Ullevål bandy, hvor viktig den har vært for fremveksten av jentebandyen i klubben og hvor viktig den kommer til å bli nå som vi går mot stadig mer snøfattige vintre», skriver Ullevål bandy i den nevnte henvendelsen.
I tillegg understreker klubben at banen på Sogn er sentral for utviklingen av jentebandyen i Ullevål. De er også opptatt av at en fremtidig isbandybane ved NIH er stor nok til ordinære kamper.
«Vi har lykkes med å etablere en ordentlig jenteavdeling, og får i vinter for første gang også et damelag i seniorklassen. En slik utvikling av jentebandyen er både bra ut fra et likestillingsperspektiv, og den har vært en viktig forutsetning for at bandy skal bli akseptert som Olympisk idrettsgren. Utviklingen av jentebandyen har imidlertid ikke gitt oss mer is på Bergbanen. Vi har derfor i stadig større grad sendt lagene våre til NIH for å trene. For mange av spillerne våre er det like nærme som Bergbanen. Vi vil anslå at i forrige sesong brukte vår klubb alene kanskje 35 % av den ledige kapasiteten til NIH på kveldstid og lørdager.»
Klubben skriver også at den mener at bandy er en av få vinteridretter som vil tåle fremtidens klima.
– Vil bety «slutten»
Leder av Ullevål bandy, Håkon Tjomsland, sier til avisa onsdag at de frykter at et ja fra NIH, til planene til Olympiatoppen, vil bety «slutten» for bandybanen på Sogn.
– Behandlingen av Olympiatoppens utbyggingsforslag innebærer en konsekvens for bandyens fremtid og den diskusjonen må vi involveres i. Dette er bakgrunnen for vårt brev til NIH tidligere i denne uka, sier Tjomsland, og legger til:
– Vi ønsker å ha et godt forhold til NIH hvor vi sammen kan finne en løsning for å få på plass en fungerende bandybane så fort som mulig.
Norges Idrettshøgskole
Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med eiendomssjef ved NIH, Frode Sagedal, som kommenterer innspillet fra Ullevål bandy.
– Vi har hatt tett dialog med forbundet og kretsen, sier Sagedal, og forteller at det har vært møte denne uka med forbundet og Oslo og Akershus Bandyregion (OABR) om fremtiden for bandybanen og kunstis på NIH.
Om torsdagens styremøte sier han følgende:
– Utbyggingssaken vil bli behandlet i torsdagens styremøte og de vil bli orientert om isbanesituasjonen. Det vil bli plass til en isbane på Sogn også etter utbyggingen av Toppidrettssenteret, men mindre enn den som er der i dag, legger han til.
Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!