Nordre Aker Budstikke

Dette var i fjor...

Dette bildet tok Kjelsås IL i fjor, under messe og bruktmarkedsdagene. I år blir det ganske annerledes, alt for å følge smittevernsregler og anbefalinger. Foto: KJELSÅS IL

I år blir markedet lagt opp ganske annerledes: – Vi vil jo gjerne vise at det går an å arrangere markeder også i pandemitiden, sier daglig leder i Kjelsås IL, Truls Dorthellinger Nygaard.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2020 kl 16:05

KJELSÅS: Med alpingruppa som arrangør, ruster Kjelsås IL seg opp til stort sportsmesse og bruktmarked på Grefsen Stadion, slik de har gjort i tidligere år.

Men det er ikke til å legge skjul på at årets marked, 21.-25. oktober, blir annerledes, og at det er lagt inn mye jobb for å følge smittevernregler og anbefalinger til punkt og prikke.

– Sportsmessa bidrar positivt til miljøet, til idrettslaget og for å få barn og unge i aktivitet – også de som bare ønsker å leke og ha det gøy, på alpint, snowboard, langrenn eller skøyter. Gjennom å få ryddet boder og garasjer for utstyr som ikke lenger brukes gir man flere muligheten til å kunne drive aktivitet, lek og moro til en rimelig pris. Hvert år gir Kjelsås også bort en del av det gjenværende utstyret til frivillighetssentralen eller andre som tilgjengeliggjør utstyr gratis. Du kan også få profesjonell skiprepp av skiene dine så du er helt klar til vinteren, inviterer Truls Dorthellinger Nygaard, daglig leder i Kjelsås IL.

Han innrømmer at det har vært en krevende tid å planlegge et marked og messe midt i pandemien.

– Det er generelt krevende å drive idrettslag for tiden. Alle aktiviteter stiller større krav til planlegging og gjennomføring, inntektsbringende arrangement avlyses og mer krevende økonomi kan bidra til å øke frafallsproblematikk.


Alpingruppa og Kjelsås IL arrangerer også bruktmarked i år, med smittevernshensyn. Foto: KJELSÅS IL

– Betydelig innsats

– Selv om andre har valgt å avlyse sine bruktmarkeder har vi i Kjelsås lagt ned en betydelig innsats for å tilpasse vårt marked til smittevernreglene. Dette gjør vi både fordi inntektene fra messa er helt avgjørende for å kunne opprettholde aktiviteten i klubben og fordi med vårt fokus på breddeidrett og skiglede vet vi at det å få kjøpt billig brukt og nytt utstyr til hele familien gjør at flere får glede seg over aktiviteter ute i vinterhalvåret, sier Dorthellinger Nygaard.

Han forteller om en rekke tilpasninger for å sikre en trygg gjennomføring for både besøkende og dugnadsvakter:

– Blant annet har vi utvidet antall dager markedet gjennomføres, og i tillegg utvidet åpningstider for å redusere antall personer inne på området til et nivå som sikrer trygg avstand og god kontroll. Innlevering og salg skjer hver for seg og alle blir registrerte.

Dropper kafé

Og du får spise før du kommer.


– Vi har valgt å kutte ut kafé og servering, og takket være gode bidragsytere som Provida Medical får vi tilgang på munnbind for å sikre en trygg gjennomføring for både besøkende og dugnadstaben. Det er laget en omfattende smittevernplan som kommunen har gitt positiv tilbakemelding på og alle på dugnad får informasjon og opplæring. Alt dette krever naturligvis mye mer av idrettslaget, men med en fantastisk dugnadsånd så skal vi få dette til også i år. Vi vil jo gjerne vise at det går an å arrangere markeder og messer som dette, også i pandemitiden.

Innlevering er onsdag, torsdag og fredag frem til 18.00, fredag klokken 18.30 starter salget og fortsetter lørdag og søndag.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...