Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vinter er bare 22 minutter unna

Foto: PRIVAT

Du trenger slett ikke dra langt for å finne vinter og snø. For både alpint og langrenn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2016 kl 12:42

KJELSÅS: Det har blitt litt kaldere i Osloområdet de siste dagene, men likevel ikke akkurat vinterføre med snø så mange steder.

Men man trenger ikke dra så langt avgårde for mer snø og forhold for alpint og langrenn. Du trenger ikke kjøre bil engang.

Gjøvikbanen går gjennom deler av Nordre Aker. Så tar du toget for eksempel lørdag morgen nordover, fra Kjelsås til Varingskollen som byr på både alpint og langrenn, er du der på 22 minutter, ifølge rutetabellen.

Mange år

Toget stopper akkurat i bånn av skianlegget.

Varingskollen er et stort og flott skianlegg som ligger i Hakadal. Tidligere en del av Tryvannanlegget, men som ble lagt ut for salg i fjor.

– Varingskollen har vært helt siden 1963, så det er mange år med historie for anlegget, forteller Truls Klokkerud ved skistedet.

Han fortsetter:

– Til slutt ble det Hakadal Idrettslag som kjøpte Varingskollen, og nå drives det som et AS. Det har blitt nedlagt en fantastisk dugnadsinnsats her av lokalbefolkningen. Denne fjelltoppen har stor symbolverdi for Nittedal og Hakadal, sier han.

Denne videoen, fra onsdag kveld, viser gode vinterforhold. (Saken fortsetter under)

Bra forhold

Klokkerud fortsetter:

– Det er bra forhold her nå, men de største bakkene har ikke åpnet ennå. Men kun bakke 3 og delvis bakke 4 (se kart), hvor parken ligger. I tillegg til barneanlegget nederst i bakkene. Så satser vi på Olaløypa-åpning senere i desember.

Her kan du lese mer om skianlegget.

Bakkene som er åpne er opp mot 400 meter lengde.

Slik er anlegget i Varingskollen. Det er bakke 3 og 4 som er åpnet.

Men ikke minst så produserer anlegget også snø til langrennsfolket. Fra Snøtunet ved bakkene går løypa.

Foreløpig med etter sigende meget gode forhold for skøyting i en trase på nesten en kilometer, men foreløpig ikke med spor. Men blir det kaldere til helgen og snøkanonene går for fullt, så kan det endre seg i skianlegget.

Og hvor det torsdag kveld også ble arrangert renn for 150 barn på kunstsnøen.

Og selvsagt er det varmestue i Varingskollen også.

– Til og med med egne boller: Varingskollenbollene, sier Klokkerud.

Trollvann

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med Oslo Skisenter i Grefsenkollen, som også åpner de minste bakkene til helgen.

– Vi åpner barnebakken og Trollvannskleiva. To heiser og et skibånd for de minste, forteller daglig leder i Oslo Skisenter, Peer Bakke.

Disse to bakkene er rundt 250 meter lange.

I Linderudkollen venter Kjelsås Langrenn på kaldere vær for at de skal kunne produsere nok snø til å åpne hele langrennsanlegget.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...