Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vinteridretter og sommeridretter? Det var før det...

G-16: Neste sesong som en del av Kjelsås Håndballgutter-16, G-16 for første gang på noen år i klubben. Fra venstre Oskar H. Lie, Ola Romsaas og Bendik Schei. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Serien er over for lenge siden for Kjelsås G-2000. Men lenge siden håndball var en vinteridrett også.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.06.2015 kl 07:04

KJELSÅS: Sesongen går året rundt. Også i forskjellige varianter. Til og med på sand, uten "sprett".

Få siste nytt fra nærmiljøet rett i nyhetsfeeden! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

- Beach-cup var forrige helg. Vi vant - begge lagene i finalen var Kjelsås, gliser Ola Romsaas, Bendik Schei og Oskar H. Lie.

Det har vært en bra sesong for kjelsåsgutta, med hele tre lag i seriespill. De vant ikke serien, men flere cuper og turneringer. Det gjeveste trofeet; Seier i det høythengende Grensemesterskapet.

Gutter-16

I juli er gutta klare for verdens største håndballturnering, Partille i Gøteborg.

- Perioden vi er inne i nå er pre-season ressurstrening med fokus på styrke og fart og litt mindre ball. Og så er vi stolte av at gutta neste år, er meldt på ett år opp, som Gutter-16 i serien. Det er noen år siden sist med G-16 i Kjelsås Håndball, sier trener Lars Romsaas.

Allsidighet er anbefalt av idrettsforståsegpåere. Men kanskje ikke alltid lett å for barna å ha både tid og anledning til å holde på med flere idretter samtidig.

For der noen idretter tidligere var vinteridretter - som eksempelsvis håndball - og sommeridretter, går det meste nå året rundt. Til og med skifolket ruller rundt på ski midt i juli.

Men håndballen startet altså ikke i hallene.

Startet ute

- Håndball var nok fra starten, og frem til 1970-årene - en idrett som kun ble praktisert utendørs, og derfor mest på den tida av året det var mulig å spille håndball ute. Det ble riktignok spilt innendørs-NM i håndball i årene fra 1958-1967, men steder å spille var det svært få av, forteller informasjonsmedarbeider Svein Andresen i Norges Håndballforbund.

Faktisk begynte også håndballen med 11 spillere, akkurat som fotballen. Fra håndballhistorien år 1936 heter står det også i pressen: «Her var noe nytt og spennende som også vi i Norge burde kunne utvikle til å bli en virkelig masseidrett, ikke minst for piker og damer som ikke hadde noen idrettsgren å samles om i den varme årstiden.»

Endringen fra ute til inne, skjedde i takt med utbyggingen av idrettshaller.

Valgte håndball

Ola, Bendik og Oscar har også drevet med flere idretter opp gjennom årene, men for disse gutta har det ikke vært valgets kvaler underveis. Med tanke på at de store idrettene nå går året rundt.

- Jeg spilte i tillegg til håndball også fotball, fra 6-års alderen. Jeg var fotballkeeper. Men så pådro meg en skade i 12 - 13-årsalderen, og da måtte jeg begrense treningsmengden en periode. For meg var det enkelt å velge håndballen, sier Ola.

Oskar spilte også fotball og tennis.

- Tilfeldig at jeg "oppdaget" håndballen for noe få år siden, men jeg synes det var så morsomt, at det ble helt naturlig å bare drive med håndball istedet, sier keeperen på G-2000, snart G-16.

Bendik spilte også både fotball og håndball.

- Jeg holdt på med begge deler til for et par år siden. Men var ikke noe vanskelig for meg å velge håndballen, da det ble mye å drive med begge idretter samtidig. Det beste med håndballen nå, er at jeg ser at det jeg trener mye på, blir jeg god på. Det funker! sier han.

Og det trenes mye, stort sett hver dag. Fire fellestreninger i uka, i serien en til to kamper per uke og egentrening flere ganger i uka.

Stort kull

De er et heldig kull - Kjelsås håndball G-2000. For de er mange - hele 30 stykker. Ifølge Oskar, Bendik og Ola, er det en fin sosial gjeng, som også er mye sammen utenom håndballen.

- Synd at mange slutter helt med idrett i løpet av ungdomsskolen. Andre velger jo å satse 100% på en idrett. Men på vårt lag har vi flere spillere som driver med to idretter og det går helt fint, er gutta enige om.

Så er praten slutt, håndballtrening i Kjelsåshallen onsdag ettermiddag starter om få minutter.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...