Nordre Aker Budstikke

– Vinterstid oppstår det lett trafikkfarlige situasjoner her

Svein Olav Bø i Kjelsås Langrenn ved parkeringsplassen i Midtoddveien, før Osebakken opp til Langsetløkka. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Sier Svein Olav Bø i Kjelsås Langrenn om Vann- og avløpsetatens ønsker om å avvikle parkeringen innerst i Midtoddveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: For kort tid siden skrev Nordre Aker Budstikke om planene for ny turvei - med mulighet for oppkjøring av løyper med tråkke- og preppemaskin, fra Oset utfartsparkering og opp til Langsetløkka. Tidligst 2018.

I tillegg til at tursti blir utbedret og opparbeidet fra Sagadammen til Oset, da den asfalterte anleggseien på samme strekke, skal brukes til masseutkjøring fra arbeidene som skal skje ved vannbehandlingsanlegget, i forbindelse med utvidelsen av anlegget.

Det er vel ingen overraskelse at Kjelsås Langrenn er svært glade for ny vei opp til Langsetløkka. Gruppas Svein Olav Bø forteller om at det er mange år siden en slik turvei ble luftet.

– Det finnes føringer fra daværende Friluftsetaten fra 15 år tilbake som fremmer dette tiltaket og som jeg på vegne av Kjelsås Langrenn, har fulgt opp i diverse sammenhenger. Mitt engasjement i denne saken er for så vidt av nyere tid, men vi snakker likevel om en fire - fem år, forteller Bø.

Trafikksituasjonen

Utgangspunktet var selvsagt trafikksituasjonen i Osebakken, brattbakken fra Midtoddveien og opp til løkka.


– Ille på dagtid, men kanskje enda verre om kvelden høst og vinter. Utbyggingen av boliger ved Rønningen vil vel ikke medføre mindre trafikk i dette området. Og gjør behovet for en trafikksikker løsning enda større.

Innspill til VAV

Forslag om en skikkelig maskinkjørt trasé fra Oset ble tidlig luftet for Bymiljøetaten.

– De så ingen prisippielle innvendiger til forslaget. Vi tok derfor forslaget om denne forbindelsen, og en del andre punkter, med i vårt innspill til Cowi (journ. anm. konsulent for Vann- og avløpsetaten), som ledd i den generelle høringen rundt utvidelsen av Oset Vannbehandlingsanlegg, forteller Bø videre.

Traséen gikk deretter inn i den dokumentasjonen som ble utarbeidet av Cowi som beslutningsunderlag for politikere og andre, og fikk tilslutning når hele planprosessen ble vurdert politisk.

Nabovarslet

– Nå er det jo imidlertid slik at ikke alle gode forslag blir realisert, men det er lov å håpe at nabovarselet er den endelige bekreftelse på at forbindelsen vil bli opparbeidet og at resultatet blir en trafikksikker løsning, tror Bø.


Vi møtes ved den lille parkeringsplassen i Midtoddveien, akkurat der turveien begynner i dag, innover mot Midtodden og Maridalen.

Vil fjerne parkeringsplassen

– Så vidt jeg erindrer, så ligger også i planene for utvidelsen v Oset, å fjerne den lille parkeringsplassen her. Den er liten og trang og særlig i helgene vinterstid oppstår det lett trafikkfarlige situasjoner i forbindelse med bruken av denne plassen.

Fra planen for Oset, står det nemlig også:

– Den ureglementerte utfartsparkeringen på det gamle riggområdet i Midtoddveien sikres ikke. Vann- og avløpsetaten ønsker å avvikle denne parkeringen og flytte plassene til utfartsparkeringen i Myrerveien, det vil si nært starten til den nye turveien opp til Langsetløkka, står det i saken som fulgte til bystyret, vedtatt i mars i år.

Fjerner behovet

Bø mener at en godt tilrettelagt og preparert løype fra Oset til Midtoddveien vil fjerne behovet for denne P-plassen.


– Oset utfartsparkering er svært populær når forholdene gjør det mulig å gå på ski helt ned til Kjelsås, og en ny og trafikksikker løype vil gjøre det mye lettere for foreldre med små barn å komme seg ut i sporet. Og løypa fra Kjelsås og innover mot Monsetangen og Movatn er til vanlig svært godt preparert av Oslo kommune og er således en flott og barnevennlig løype, mener Bø.

LES OGSÅ: Nå stenger de igjen stien ved Oset

Rulleski

Men som nevnt, i forbindelse med anleggsarbeidene med utvidelsen av Oset Vannbehandlingsanlegg, så blir det ikke mulig å trene rulleski på den asfalterte turveien fra Oset til Sagadammen på en stund.

– I den forbindelse har vi i Kjelsås Langrenn derfor fremmet et forslag om at veien inn til Linderudkollen, fra Solemskogveien og til P-plassen, ferdigstilles med ny asfalt i veibanen og på veiskulderen. Dette vil legge til rette for gode og sikre forhold for rulleskitrening for de aller yngste utøverne.

– Veien er uansett i så slett forfatning at den bør utbedres som en del av den store ferdigstillingen av anlegget på Linderudkollen. Dette vil gi en rask og god løsning på et prekært problem, mens vi venter på den endelige løsningen, som er asfalt i deler av de nye løypene, mener Bø og Kjelsås Langrenn.


LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...