Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Viser vei til gode tilbud

Disse guttene går på jakt i butikkene hver uke.

Marcus Tøstie og Simen Instefjord Ødemotland samler tilbud i matbutikker hver mandag og deler dem på nett. Tacotilbud er en gjenganger i butikkene, men det er absolutt ikke alle tilbud som er like gode. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Med en ny app avslører disse guttene hvilke tilbud som er gode og dårlige i matbutikkene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2014 kl 00:31

BISLETT: Ideen oppsto i studietiden. Som studenter flest lette Simen Instefjord Ødemotland og Marcus Tøstie etter de gode tilbudene når de skulle kjøpe mat. Men nå er letingen satt i system.

Hver mandag går Ødemotland, Tøstie og kameraten Michael Birkeland ut i matbutikkene og sjekker ukas tilbud og førpriser.

Se video fra jakten øverst i artikkelen!

Deretter bærer det hjem for å regne ut hvor mye man sparer på de ulike varene. De beste tilbudene deler de i telefon-appen Ukas Kupp.

- Vi lager en oversikt for forbrukerne, som gjør handleturen både smartere og mer økonomisk, sier Marcus Tøstie.

Han mener appen har verdi over hele landet, for tilbudene er stort sett de samme hos de store kjedene, uansett hvor man er.

Les også: Sunn mat er viktig for oslofolk

Gode og dårlige tilbud

I appen sin rangerer guttene i Ukas Kupp tilbudene fra best til dårligst. Kun de med en besparelse på over fem kroner eller 30 prosent får komme med.

- Det er disse vi kaller kupp. Det er vel cirka 25 prosent av alle tilbudene butikkene markedsfører, så det er mange tilbud som ikke er så gode, sier Simen Instefjord Ødemotland.

Guttene holder seg også unna de fleste tilbud med kvantumsrabatt, særlig når disse kommer på varer med kort utløpsdato.

- Det er et bevisst valg. Vi ønsker å begrense overforbruk og kasting av mat. Det har ingen hensikt for meg å kjøpe tre pakker kokt skinke, hvis jeg blir lei før de har gått ut på dato og må kaste resten, påpeker Ødemotland.

De styrer også unna kjedenes egne varer, fordi disse ikke er å finne i flere butikker. På den andre siden finnes det også tilbud som er tydelige gjengangere.

- Det virker som oslofolk er glade i taco, smiler tilbudsjegerne.

Les også: Oslofolk bruker tusenvis av kroner på falsk sol

Mye jobb

For å samle inn prisene, tilbringer guttene flere timer ute i ulike matbutikker hver mandag. Det hender de får noen spørrende blikk på sine runder.

- I begynnelsen var det en del som rynket på nesen, da vi gikk rundt og tok bilde av alle etikettene uten å gå ut av butikken med en eneste vare, smiler Ødemotland.

Men etter hvert har både kunder og butikksjefer blitt vant til å se guttene mellom butikkhyllene.

- Butikksjefene er generelt veldig hyggelige og ser verdien i at vi finner og fremmer tilbudene deres, påpeker Tøstie.

Gratis

Ukas Kupp er en gratis tjeneste, selv om guttene bruker mye tid på den. Det skal den fortsette å være.

- Vi skal hjelpe forbrukerne å finne gode tilbud, så de skal ikke måtte betale for dette, sier Simen Ødemotland.

I stedet håper de å kunne tjene penger på andre måter etter hvert. En pristest-funksjon er allerede på vei, og flere planer er på tapetet.

- Nå ønsker vi å spre tjenesten og få flest mulig brukere, så vi får muligheten til å utvikle Ukas Kupp videre i fremtiden, sier Simen Ødemotland og Marcus Tøstie.

Ukas kupp finner du for iPhone og Android, samt på nettsiden www.ukaskupp.no.

Les også: To av tre sier nei til søndagsåpne butikker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...