Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Visste du ikke at det er skikkelig disco her - hver torsdag?

- Dette er stedet! Forsikrer Bjørn-Terje, som hver torsdag drar helt fra Jessheim til Frysja33 for å bli med på moroa.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2017 kl 15:33

KJELSÅS: «Take me by the tongue and I'll know you. Kiss me 'til you're drunk and I'll show you all the moves like Jagger. I've got the moves like Jagger.» Maroon 5.

Discomusikken dundrer inne på Frysja 33. Det er ganske så tight på dansegulvet, romantikk i lufta og bare blide folk, torsdag kveld.

Det er noen år siden Nordre Aker Budstikke sist stakk innom, så nå var det på tide å sjekke forholdene igjen.

Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hver torsdag

Og det ramler inn med folk fra klokka 18.30 - 19.00. Inngangsbilletten er ganske rimelig, 30 kroner.


Disco'en, i regi av den frivillige organisasjonen Civitan, utvidet for noen år siden fra disco en gang i måneden, til hver torsdag. Rundt 70 - 80 utviklinsghemmete ungdommer og litt eldre, kommer hver eneste torsdag - eventuelt med følge - for å danse, spise burger og chips, og ikke minst treffe venner. Og de kommer fra hele byen, og også fra enda lenger unna.

Julie og Ole Jacob i discjockey-buret. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Helt fra Jessheim

Som Bjørn Terje, som hver eneste torsdag sammen med følgevenninna, tar turen fra Jessheim til Frysja33 på Kjelsås.

- Dette er stedet. Jeg titter litt på damene, og danser litt, gliser Bjørn Terje.

Eva derimot, fra bydel Østensjø, rekker i forbifarten å fortelle at hun storkoser på Frysja33 hver torsdag, også sammen med kollega Kari. I tillegg at det er veldig trist når det er skoleferie eller annet, og det er ikke er noe disco på torsdagene.


Eva som ikke bare danser litt, men mye. Og så rekker Eva også å gi journalisten en impulsiv og kjempegod lang klem, før hun forsvinner opp trappene for å danse videre.

Roy Jensen er innpisker og utkaster ved Frysja 33. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Liker det samme

- De er akkurat som andre unge, liker de samme tingene, sier Roy Jensen, som sammen med Torild Jensen er frivillige i Civitan, og stiller med andre frivillige hver eneste torsdag på Frysja33, for å lage til fest for denne herlige gjengen.

Bar- og kjøkkengjengen - fra venstre Berit Erisken, Ragnhild Aas, Tor Egil Aas og Torild Jensen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Trenger flere frivillig

- Tidligere var det Stiftelsen Frysja 33 og Norges Forbund for Utviklingshemmete som drev disco'en. Men i 1994 tok Civitan over. Dette er virkelig givende frivillig arbeid, men det hadde vært fint om flere kunne tenke seg å bidra som frivillige på disse torsdagskveldene. Det er nok å holde på med her i løpet av kvelden, forteller Torild Jensen, som også er leder av Civitans lokallag for området.


Så har du litt ledig tid en og annen torsdag, så bare å ta kontakt med Torild gjennom Civitan.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...