Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vitensentrenes «Oscar» til Teknisk museum

Utstillingen Ting mottar sin ellevte internasjonale pris mandag. Foto: TEKNISK MUSEUM

Teknisk Museum mottar mandag sin ellevte internasjonale pris for utstillingen «Ting».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2015 kl 15:58

KJELSÅS: Norsk Teknisk Museum mottar mandag 19. oktober for andre gang den prestisjefyllte bransjeprisen «The Edgies» for verdens beste utstillingsopplevelse, melder museet selv i en pressemelding.

«The Edgies» deles ut av The Association of Science-Technology Centers (ASTC) – Den internasjonale organisasjonen for vitensentre og teknologimuseer.

Teknisk Museum vant prisen også i 2009, som første europeiske museum, for prestisjeutstillingen «Klima X».

Ellevte pris til Ting

Dette er den ellevte internasjonale prisen til jubileumsutstillingen «Ting – teknologi og demokrati».

Det er ikke lenger siden enn juni, at musset ble tildelt «Ecsite wards», fra det europeiske nettverket for vitensentre og museer, som organiserer rundt 350 medlemmer.

– Dette viser at det harde arbeidet vi gjør for å gi publikum de aller beste opplevelsene fører frem. Vi er stolte og veldig glade for å kunne tilby en så spektakulær utstilling. Kom og opplev før den blir tatt ned, sa kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff til Nordre Aker Budstikke i juni.

Teknisk museum er dermed det første museet og vitensenteret i verden som mottar begge de to internasjonale vitensenterorganisasjonenes priser for beste utstilling.

Museums-Oscar

«The Edgies» er vitensentrenes «Oscar», og deles ut av Den internasjonale organisasjonen for vitensentre og teknologimuseer, ASTC.

– Jeg føler stor glede og stolthet når jeg representerer Norsk Teknisk Museum og Oslo vitensenter ved den viktigste internasjonale møteplassen for alle verdens vitensentre, og får motta denne prisen fra kolleger. Det betyr at vitensenter-verdenen legger merke til hva vi får til i Oslo, og at kombinasjonen av vitensenter og museum er gull verdt, sier museumsdirektør Hans Weinberger, som er i Montreal i Canada for å motta prisen, i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Teknisk museum frykter satsingen på nytt vitensenter på Tøyen. – Vil kunne føre til et dårligere tilbud, sier Teknisk Museum-direktøren.

Ting ble åpnet på Teknisk museum av H.M. Kong Harald 2. april 2014, og står ut året 2015. Siste åpningsdag er 30. desember 2015.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...