Nordre Aker Budstikke

Vurderer å stenge på grunn av russebråk

Sulten russ trekker til McDonald's natterstid, her fra tidligere år. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vi setter inn ekstra vakthold som skal sluse russen inn og ut av restaurantene, vi øker bemanningen. Samtidig vurderer vi fortløpende, og i samråd med politiet, om vi trenger å holde flere restauranter stengt i visse tidsrom, hvis det blir behov for det, sier driftsdirektør Magnus Dagestad i McDonald's Norge.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2018 kl 10:54

GAUSTAD: McDonald's har flere døgnåpne restauranter i og rundt Oslo, som ved Ringveien på Gaustad, like ved Rikshospitalet.

Det har vært mange klager på bråk fra russ i Gaustad-området de siste årene. Særlig fra russebusser som besøker McDonald's-restauranten om natten. I 2016 gikk nattlig støy fra russebusser på Gaustad utover pasientene ved Barneavdelingen på Rikshospitalet.

I fjor sendte lederen for Berg, Nordberg og Sogn vel bekymringsmelding til politi og bydel, og kunne fortelle at naboer som har anledning reiser bort under russefeiringen, på grunn av mye støy om natten.

Nesten daglige utrykninger

Området ved McDonald's på Gaustad har blitt omtalt som et «Lille Tryvann», fordi sulten russ og trekker til den døgnåpne restauranten, der de også fortsetter festen. I fjor uttalte ledelsen i McDonald's Norge at de vurderte å stenge restaurantene for russ i 2018.

– Etter mye bråk ved restaurantene i Oslo og Asker, skal McDonald's vurdere hvordan de skal håndtere russen neste år, ifølge Asker og Bærums Budstikke i fjor.


LES MER: McDonald's etter russefeiringen 2017: Vurderer russenekt neste år

I tillegg rapporterte politiet i Oslo, Asker og Bærum om nesten daglige utrykninger til McDonald's-restaurantene i Asker, på Gaustad i Nordre Aker, og på Alnabru.

Også i år har Nordre Aker Budstikke blitt kontaktet av beboere i området rundt den døgnåpne restauranten ved Gaustad, som gruer seg til russefeiringen starter.

– Grundig analyse

Magnus Dagestad. Foto: McDonald's Norge

Og nå er det like før det braker løs igjen.


– Det viktigste for oss er at det til enhver tid skal være trygt og sikkert for våre ansatte og gjester i og rundt våre restauranter, derfor har vi igjen gjort en grundig analyse av fjorårets utfordringer rundt russefeiringen, og videre iverksatt nødvendige tiltak, sier sier driftsdirektør Magnus Dagestad i McDonald's Norge, til Nordre Aker Budstikke, torsdag 12. april 2018.

LES OGSÅ: Sterke reaksjoner mot russelåtene i fjor: Ikke ligg med, klin med, eller dans med gutta som synger at du danser som en hore!

– I 2017 opplevde vi mer aktivitet fra russebusser, muligens i forbindelse med at det ble forbudt med alkoholholdig drikke på russens fellesarrangementer. Vi setter derfor inn ekstra vakthold som skal sluse russen inn og ut av restaurantene, og vi øker bemanningen, sier Dagestad.

Kan bli stengt

Han opplyser også at restauranter i ytterste konsekvens kan bli stengt.

– Samtidig vurderer vi fortløpende og i samråd med politiet om vi trenger å holde flere restauranter stengt i visse tidsrom dersom vi ser at det blir behov for det. Vi har hatt god dialog med både russ og politi tidligere år, og det har vi også dette året, nettopp for å sørge for at feiringen blir mest mulig vellykket.


– Å kunne ta aktiv del i å arbeidet med å gjøre nattelivet i Oslo og omegn tryggere ved å holde våre dører åpne under kontrollerte forhold, er svært viktig for oss. Men for oss handler det også om å være tilgjengelig for våre gjester når de trenger det, eksempelvis folk som jobber kveld og natt, legger han til.

LES OGSÅ:

Slik har russebussene endret seg på ti år

Russefeiringen som startet som en vits og endte opp på avisforsider

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...