Nordre Aker Budstikke

Vurderer Sogn-tomt, studentbyutbygging og bruk av Disenjordet

Hva skal Sognsveien 80 brukes til i fremtiden? Byrådet ønsker at det fortsatt skal være skol her. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Til høstens første møte i bydelsutvalget står 35 saker på lokalpolitikernes sakskart.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Torsdag 13. september k. 18.00 møtes bydelsutvalget (BU) for første gang etter sommerferien.

Endelig kommer trappenavnet

Og det er en fyldig saksliste lokalpolitikerne skal gjennom. Som vi tidligere har omtalt, skal endelig den nye trappa mellom Maridalsveien og Akerselva navnsettes, etter at Nordre Aker Budstikke holdt navnekonkurranse i sommer.

Her står også saken om oppgraderingen av John Colletts plass på lista. Etter at bydelen bare har fått bevilget 4 av de 10 millionene de søkte om til prosjektet, skal BU avgjøre om man skal gå videre med en nedskalert versjon av planen, eller sette hele oppgraderingen på vent.

Sognsveien 80

Planoppstart for Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus' forslag om å rive rekkehusene i Sognsveien 102, for å bygge en helt ny Nordberg studentby med omlag 500 nye studentboliger, skal også behandles. Etter at planene var på høring i sommer har det kommet mange tilbakemeldinger fra lokalmiljøet. Mange peker på at omfanget er for stort, og vil være en for stor negativ påvirkning på omgivelsene, som blant annet er Solvang kolonihage.

I nabolaget er også den store tomta i Sognsveien 80 i spill. Gamle Sogn vgs. er eid av kommunen, og etter at en konseptvalgutredning - KVU - pekte på mulig etterbruk av tomta, som omfattet blant annet skole, idrettsanlegg, byarkiv og boliger, har byrådet tatt en foreløpig beslutning. BU skal igjen gi råd om hva bydelen kan tenke seg på denne eiendommen.


Også utbyggingssaken på Rikshospitalet, og Avantors planer på Gullhaug torg står på sakskartet.

Grefsenveien og Disenjordet

Arbeidene i Grefsenveien startet i forrige uke, og rammetillatelsen Plan- og bygningsetaten har gitt Sporveien, Vann- og avløpsetaten og Bymiljøetaten er en av sakene BU skal behandle torsdag. I vedtaket som ble gjort i bydelens Miljø-, plan og samferdselskomité, uttaler komiteen seg kritisk til prosessen. De skriver at de forventer bedre dialog når reguleringen av Storokrysset kommer på bordet, og etterlyser mer informasjon om hvilke tiltak som skal gjøres for å sikre fremkommelighet og trafikksikkerhet når Grefsenveien-arbeidet setter i gang.

I forbindelse med dette arbeidet er Gransjordet/Disenjordet tatt i bruk som riggplass. Bydelen ønsker at Sporveien og kommunen setter bidrar til å løfte området, for bedre etterbruk for lokalmiljøet, etter at byggearbeidene er avsluttet. Det har det tidligere ikke blitt enighet om. Dette er satt opp som egen sak, og det er ventet at BU igjen vil be byggherren om at det likevel legges opp til en slik oppgradering.

Miljøhovedstad

I forbindelse med at Oslo skal være europeisk miljøhovedstad i 2019, har bystyret i revidert budsjett satt av 500.000 kroner til hver av bydelene til et Nabolagsprogram. Dette for at det skal arrangeres «aktiviteter som skaper folkelig aktiviteter i bydelen og som bidrar til å nå målene for miljøhovedstadsåret. Bydelene oppfordres til å være kreative og tilpasse aktivitetene etter lokale målsettinger, forutsetninger og behov». BU skal torsdag vurdere hvordan arbeidet med planleggingen av Nabolagsprogrammet kan gjennomføres i Nordre Aker.

Gåstrategi og skjenking

Venstre har fremmet en sak om at de ønsker lokal medvirkning når det omsider skal utarbeides en egen gåstrategi for Oslo.


I tillegg skal en rekke orienteringssaker opp, blant annet om overgang til gjengs leie for tilrettelagte boliger i bydelen, aktivitetstilbud til hjemmeboende personer med demens, helsesøsterdekningen i bydelen, heltidskultur og varslingen om utvidet planavgrensning for bevaring av Berg Hageby.

De vanlige orienteringssakene om økonomisk status, statistikk og tilsyn ved sykehjem og akivitets- og botilbud i bydelen kommer også på bordet.

Flere skjenkesaker står også på sakskartet, det gjelder skjenkebevilling i nye Hageby Café (tidligere Café Abel), Union 864 på Kringsjå studentby, Rause Retter Spiser i Nydalen og Peppes Pizza på Tåsen.

Åpen halvtime

Bydelsutvalget starter som alltid med en åpen halvtime. Dette er innbyggernes mulighet til å ta opp det de har på hjertet, eller på annen måte ønsker belyst, overfor politikerne.

Bydelsutvalgsmøtet starter klokken 18.00 i BU-salen i bydelsadministrasjonen, Nydalsveien 21.


Hele sakskartet, med dokumenter og instillinger, kan lastes ned fra Bydel Nordre Akers nettsider.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...