Nordre Aker Budstikke

Warholm sparte seg videre i OL

Friidrettsutøverne Hedda Hynne, Ola Isene og Karsten Warholm er første norske utøvere i aksjon på Olympic Stadion fredag. Foto: Lise Åserud/NTB

Allerede i søndagens semifinale får vi stjerneduellen mellom Karsten Warholm og Rai Benjamin i Tokyo-OL.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TOKYO: om ventet ble OL-åpningen grei skuring for verdensrekordholderen fra Ulsteinvik. Han holdt seg unna kostbare feil og tok seg enkelt videre til søndagens semifinale. Det gjorde Warholm uten å måtte bruke kjempekrefter mot slutten.

Warholm vant det tredje heatet med 48,65, mens Benjamin var raskest i heat nummer fem med 48,60. Allerede i semifinalen vil vi få en følelse av hvem av dem som er sterkest. Møtet blir det første mellom de to denne sesongen.

Uansett ender det nok med at begge to tar seg greit til tirsdagens finale.

Friidrettsutøver Karsten Warholm i aksjon på 400 m hekk på Olympic Stadion fredag. Foto: Lise Åserud/NTB

Etter fredagens løp kom Warholm til pressesonen sammen med presseattaché Lars Otto Bjørnland, og viste med både kropp og ord at han hadde det travelt. Han fortalte at svenskene ble sure da han gikk rett forbi dem uten å prate før han stoppet ved den skrivende delen av norsk presse.


Warholm er i OL-bobla, men presset inn 1.22 minutters prat før han hastet videre til treningsbanen. Mixedzonen ligger i kjelleren på den mektige OL-stadion i Japans hovedstad. Derfra forklarte han hvorfor det var lurt å nærmest starte nedjoggingen før målgang.

– Det som er litt interessant med et sånt løp, er kjemien i det. Det er på slutten man får syra. Så for meg er det fint å gå ut i et ganske bra tempo. Målet var å ta det rolig i den perioden syra kom og jogge ned, sa Warholm.

– Men ikke skriv det da! gliste han og visste at akkurat det ønsket ikke kom til å bli tatt hensyn til.

Minnet om London

25-åringen løp i tredje heat i kvalifiseringen. Det var første gang at han tok olympiastadionet i Tokyo i nærmere øyesyn. I forkant droppet han å bruke tid på å ta en tur innom arenaen.

Han beskrev OL-anlegget slik overfor NTB:


– Jeg får veldig London-vibber. Lukten og dekket er den samme. Arenaen er like stor, men litt mer tom, sa Warholm.

Friidrettsutøverne Hedda Hynne, Ola Isene og Karsten Warholm er første norske utøvere i aksjon på Olympic Stadion fredag. Foto: Lise Åserud/NTB

I 2017 ble han verdensmester for første gang på britenes olympiastadion.

Rekord opptar ikke rivalen

Warholm er blant Norges største gullhåp. Han er ventet å få hardest konkurranse fra Rai Benjamin. USA-stjernen vant det femte og siste heatet med tiden 48,60.

Etterpå ble Benjamin igjen spurt om det må settes verdensrekord for å vinne OL-gullet på 400 meter hekk.


– Jeg er usikker, for å være helt ærlig. Det er et spørsmål jeg har prøvd å unngå, men norske medier har pepret meg med det. Hvis det må til, må det til. Jeg er her for å ta gull for USA. Jeg bryr meg ikke om det blir rekord eller ikke, sa Benjamin.

Amerikaneren virket svært så avslappet og konsentrert. Benjamin blir garantert ingen enkel nøtt å knekke for Warholm.

For en måned siden satte Warholm verdensrekord med 46,70 på Bislett. Noen dager i forveien løp Benjamin inn til 46,83 og personlig bestenotering.

Finalen på 400 meter hekk går tirsdag klokken 05.21 norsk tid. Går alt etter planen, gjør Warholm unna tre løp på fem dager. Det er like mange konkurranseløp som han har gjort unna tidligere i sesongen.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...