Nordre Aker Budstikke

William og Rakel har ikke hvem som helst som trener

William og Rakel har Harald Frey som baskettrener ved Kjelsås ILs basketskole i juni 2020. Foto: Tiril Haga

Nesten 50 basketballglade barn myldret rundt på Engebråten tirsdag. Norges store baskettalent Harald Frey var også med, nå som trener.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.06.2020 kl 16:29

KJELSÅS: Etter en periode hvor det har vært lite idrett generelt på grunn av koronaviruset, er det denne uka mange ivrige og glade barn og unge på Kjelsås Basketballskole, som skjer fra 22. til 26. juni.

Ikke bare er det stas at det er første gang Kjelsås arrangerer basketballskole, men også at Norges store basketballtalent Harald Frey er trener. Nordre Aker Budstikke hadde for kort tid siden et intervju med Harald, som nå er hjemme etter fire år på college i USA - og som basketspiller ved skolen. Han er nå på jakt etter klubb i Europa, via agent. Her kan du lese saken for noen uker siden.

Harald Frey lærer bort. Foto: Tiril Haga

– Kult!

– Veldig kult at han er her, sier Rakel Sif Omarsdottir (13), en av deltakerne på basketskolen på Engebråten.

– Man får jo lyst til å få til det han har gjort, selv om det er litt vanskelig og mye jobb, legger basketspiller William Kraemer (14) til.


Rakel og William har begge savnet basketballen under den merkelig perioden det har vært på grunn COVID19.

– Jeg har savnet basketballtreningene veldig, og gleder meg til serien starter. Om den gjør det da, sier Rakel, som også drømmer om å bli proff basketballspiller.

– Jeg vil jo prøve på det, fortsetter hun.

De er og veldig fornøyde med basketballskolen så langt:

– Det er kjempegøy, og man lærer mye. Også er det moro å trene sammen - på tvers av alder, sier William.


Basketskole på Engebråten i regi av Kjelsås IL. Foto: Tiril Haga

Gir tilbake

Det er fortsatt smittevernsregler og råd som gjelder, og deltagerne blir delt opp i grupper, som ikke blir blandet underveis. Treningene foregår både inne i Engebråtenhallen, og på uteanlegget rett ved. Antibac blir godt brukt i pausene.

-Det er rart vi ikke har fått til basketballskole før nå. Vi har bare ikke tenkt på det, sier Marcella Bustos, som synes det er veldig fint at de nå har klart det.

Harald Frey med Kjelsås-trener Marcella Bustos. Endelig basketskole på Kjelsås. Foto: Tiril Haga

Marcella som er trener på Kjelsås, har også spilt selv for Kjelsås basketball:


– Jeg har alltid vært Kjelsås-jente. Jeg synes det er ekstra bra at vi fikk til basketskolen nå etter en periode med lite basketball for barna. Pluss at det passer for mange foreldre og, siden de færreste skal til utlandet i år på ferie.

Harald Frey, som selv har vært Kjelsås-spiller, synes det er fint å kunne hjelpe gamle-klubben.

– Det er morsomt å kunne gi litt tilbake. Det var ingen baskeball sommerskole her når jeg var yngre, sier Frey, som kan avsløre at han synes å se flere talenter på klubbens første basketskole.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...