Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Wow, se Lars (31) sine råe opplevelser i Oslomarka

Nøklevann, Østmarka Foto: Foto: Lars Lindland

Naturentusiasten foreviger og deler sjeldne turopplevelser i og nær hovedstaden på Instagram.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 01:42

OSLO: Lars Lindland, bosatt på Hasle, jobber til daglig i Utdanningsetaten i Oslo kommune. Blant 31-åringens mange fritidsinteresser, er det ingen tvil om at friluftsliv og foto henger høyest - aller helst i Oslomarka.

- Å ligge i et feltreir med hengekøye med myggnett og duk, når lynet slår ned rundt øra på en, er en heftig opplevelse. Jeg elsker vær, sier Lindland og forteller om den mest spesielle opplevelsen fra årets sommer:

- Jeg overvar en vandrefalk i en imponerende flyoppvisning og fikk et glimt av tre nyfødte vandrefalkunger på hekkeplassen. I tillegg fant jeg restene av en gammal tømmerkoie og ulvemøkk, og så en hegre pluss en haug med andre fugler, insekter og kryp. Alt dette på ett døgn! Utrolig hva man kan få med seg av naturopplevelser, hvis man har tid til å se seg om, sier Lindland.

LES OGSÅ: Oslo-folk får stadig mindre tilgang til strandsonen

Inspirert av mangfoldet

Amatørfotografen legger ikke skjul på at det er Oslomarkas mangfold som trigger ham mest. På sine mange turer har han, bare for å nevne noen av artene, hilst på bever, grevling, musvåk, hønsehauk, kattugle, trane og huggorm,

LES OGSÅ: Disse får ja til snøscooter

Når vi ber Lindland om å komme med et turforslag, peiler han ut Østmarka som utgangspunkt. Det er nemlig her 31-åringen tilbringer mest tid.

- Turen starter på parkeringsplassen ved Bysetermåsan og går først opp til et utsiktstårn på Kjerringhøgda, 349 moh.  Fra utsiktstårnet er det en svimlende utsikt. Turen går videre nordover på blåmerket sti til Vangen Skistue. Her kan man ta en pust i bakken med en god kaffe og fersk hjemmebakts, sier naturentusiasten.

Men turen stopper ikke her.

- Videre går den nordøstover mot Tonevann og opp på Tonekollen, 368 moh. Her får du et nydelig utsiktspunkt rett på innsiden av Østmarka Naturreservat. På hjemturen er det enklest å følge blåmerka sti tilbake til Vangen, og grusvei derifra til parkeringen på Bysetermåsan, forteller Lindland.

Venter på vinteren

Nå ser mannen bak instagramkontoen «Oslomarkalove» frem til favorittårstiden sin, vinteren. 31-åringen snakker på sprudlende vis om hva han gleder seg mest til.

LES OGSÅ: - En merkedag i Solemskogens 110-årige historie

LES OGSÅ: Late feriedager mellom trærne

- Jeg håper på en periode med barfrost og stålis. Deretter ønsker jeg kong Vinter velkommen med et massivt snøfall, truge- og pulkføre og kalde netter foran bålet, eller inne i en av de hemmelige koiene i Oslomarka. De foregående årene har vært ekstra spennende. Ulven har inntatt hovedstaden i tillegg til at gaupe er godt etablert. En del turer på baksporet av disse majestetiske rovdyra blir det garantert, sier Lindland - og forteller om drømmescenarioet

-  Det er å forevige disse rovdyrene på minnekortet. Den sky og sagnomsuste gaupa er helt klart min favoritt. Får jeg et glimt av den i Oslomarka i løpet av livet, kommer jeg til å være fra meg av glede! Jeg blir ikke lei meg om jeg møter ulv heller, avslutter Lindland.

Følg Lars på Instagram: @oslomarkalove. Har du ikke Instagram-konto kan du likevel se den åpne profilen her! 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...