Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Wushu-talent ble historisk i junior-EM

Trener Kim Gibson og Milos Joksimovic trente i fire måneder på Olympiatoppen for å være best mulig forberedt til EM. Foto: Foto: Knut Øydna

Milos Joksimovic (16) fra Oslo Wushu ble første nordmann til å vinne EM-gull.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2014 kl 17:44

SENTRUM: Årets junior-EM i Romania var tidenes største turnering, med over 1000 deltakere. I tillegg var europamesterskapet utvidet med flere øvelser enn tidligere år. Milos Joksimovic deltok i Thai Chi og eksterne stilarter.

- Jeg meldte meg på Thai Chi for å få godfølelsen inn mot resten av turneringen. Det er først og fremst i eksterne stilarter at jeg er best, og det er det jeg satser på, sier Joksimovic.

LESOGSÅ: Thea Næss nærmer seg toppformen

Sjokk-seier

Wushu-talentet fra Kjelsås overrasket alle og endte opp med å vinne i Thai Chi.

- Jeg har ikke trent mye på denne stilarten, så at jeg endte opp med å vinne, var veldig overraskende for alle. Det hele var egentlig ment for å komme i konkurranse-modus foran de eksterne stilartene, så det var jo litt spesielt, sier Joksimovic.

Han ble dermed første nordmann til å klatre øverst på pallen i et europamesterskap i wushu.

- Alt bare klaffet i finalen. Jeg trodde først at jeg skulle få sølv, så det var litt uvirkelig da jeg så navnet mitt øverst på resultatlisten. Jeg hadde ikke forestilt meg at jeg skulle oppleve noe så stort på forhånd.

LES OGSÅ: «Brutal reise» ga endelig resultater for Christoffer (21)

Slo russerne

I finalen møtte han to russere. Russland er ranket som den klart beste nasjonen i Europa. 

- Russland er de beste i wushu, og det er hele tiden et mål å være på deres nivå. Det var stort at jeg klarte å vinne mot dem, og det ble enda større da det skjedde i et europamesterskap.

- Det var en spesiell følelse å stå øverst på pallen og høre nasjonalsangen da det hele var over, sier Joksimovic.

LES OGSÅ: Vant fem medaljer i Baltic Open

Stolt trener

Trener Kim Gibson er storfornøyd med talentets prestasjoner.

- Folk sa at det utrolig at han vant i Thai Chi. Det var ment som en ren oppkjøring til resten av turneringen, men endte opp med å bli det største høydepunktet. Jeg var en stolt trener da han klatret øverst på pallen, sier Gibson.

I eksterne stilarter ble ikke resultatene helt som forventet for den talentfulle sekstenåringen.

- Han traff klimaks på dag en. Det ble mye oppmerksomhet etter seieren, og det ble nok litt vanskelig å omstille seg. Det ble en del feil, men vi skal være fornøyd med Norges første EM-gull i wushu, sier Gibson.

Talentgruppe 

Milos Joksimovic er en del av en talentgruppe som det satses på i Norge og han får oppfølging på Olympiatoppen.

Det er to år til neste EM, og Kjelsås-gutten lover å jobbe hardt for å toppe resultatene fra årets turnering.

- Målet mitt er først og fremst å forbedre meg, og jeg skal trene enda hardere for å bli bedre. Hvis du har en ambisjon om å bli så god som mulig, så kan du bli det. Jeg satser på flere medaljer i neste mesterskap, sier Joksimovic.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...